Home / Ενημέρωση / Μίμης Πλέσσας: Έπεσε η αυλαία για τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη – Πλήθος κόσμου και βαθιά συγκίνηση στο τελευταίο αντίο
Μίμης Πλέσσας: Έπεσε η αυλαία για τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη – Πλήθος κόσμου και βαθιά συγκίνηση στο τελευταίο αντίο
Τετάρτη, 9.10.2024, 16:22
Zappit@ZAPPIT_

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Α Νεκροταφείο για να αποχαιρετήσει τον Μίμη Πλέσσα.

Φτωχότερη είναι η ελληνική μουσική από το περασμένο Σάββατο, όταν ο Μίμης Πλέσσας άφησε την τελευταία του πνοή στα χέρια της αγαπημένης του, Λουκίλα Καρρέρ!

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης έφυγε από τη ζωή μία εβδομάδα πριν συμπληρώσει 100 χρόνια, ωστόσο, το σπουδαίο έργο του θα μείνει για πάντα ανεξίτηλο στη μνήμη όλων.

Σήμερα, λοιπόν, πλήθος κόσμου κατέφθασε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής και να αποχαιρετήσει για πάντα τον Μίμη Πλέσσα.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα έφτασε βαθιά συγκινημένη στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών, κρατώντας από το χέρι την κόρη της, ενώ δίπλα και στις δύο βρισκόταν και ο Στέφανος Κορκολής, ανιψιός του Μίμη Πλέσσα.

Ανάμεσα στον κόσμο που έδωσε το παρών στο τελευταίο αντίο ήταν και οι Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Γιώργος Κατσαρός, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Σπύρος Μπιμπίλας, Λόλα Νταϊφά, Βασίλης Καπερνάρος, Κώστας Πρέκας, Άντζελα Γκερέκου, Μάκης Δελαπόρτας, Μπέσσυ Αργυράκη, Πασχάλης και πολλοί άλλοι…

«Θα παραμείνει για όλους φάρος πολιτισμού, για όλους τους Έλληνες. Τα τραγούδια του θα τα τραγουδάνε και οι επόμενες γενιές. Πέρα από αυτό ήταν και ένας σπουδαίος άνθρωπος, ευγενικός. Ήταν σπουδαίος και σε άλλα πράγματα, έχω κάποια έργα του ζωγραφικά. Στη ζωγραφική του είχε βάλει και τα στοιχεία του χημικού, πολύ ενδιαφέροντα τα έργα του. Έζησε μια γεμάτη ζωή. Όπου βρισκόταν ήθελε ο κόσμος να τραγουδάει», δήλωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Δείτε φωτογραφίες…

Το τελευταίο αντίο στον Μίμη Πλέσσα είναι λιτό και σεμνό, όπως ήταν και η ζωή του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, που έχει επηρεάσει με τις μελωδίες του την ελληνική μουσική για περισσότερο από μισό αιώνα.

Πηγή εικόνων: NDP