Το τελευταίο 48ωρο στον Λίβανο σημειώθηκαν οι περισσότεροι θάνατοι – Επιδεινώνεται η κατάσταση στη Γάζα – Συναντήσεις Μπλίνκεν με Νετανιάχου και Γκάλαντ

🔴 Hashem Safieddine, Head of the Hezbollah Executive Council and Ali Hussein Hazima, Commander of Hezbollah’s Intelligence Headquarters, were eliminated during a strike on Hezbollah’s main intelligence HQ in Dahieh approx. 3 weeks ago. Hashem Safieddine was a member of the… pic.twitter.com/Z2wQGsRxvt— Israel Defense Forces (@IDF) October 22, 2024
Πιο συγκεκριμένα, ο Σαφιεντίν ήταν αγνοούμενος από τις 3 Οκτωβρίου, έπειτα από τις επιδρομές του Τελ Αβίβ στον νότιο Λίβανο. Χθες βρέθηκε η σορός του και το IDF ανακοίνωσε τον θάνατό του. Ο Αλί Χουσεΐν Χαζίμα, επικεφαλής της μονάδας πληροφοριών της Χεζμπολάχ, σκοτώθηκε επίσης, δήλωσε ο στρατός.
Ο ισραηλινός στρατός δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πώς διαπίστωσε ότι ο Σαφιεντίν σκοτώθηκε, ενώ η  Χεζμπολάχ δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό των IDF.
Το τελευταίο 48ωρο στον Λίβανο σημειώθηκαν οι περισσότεροι θάνατοι
Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 31 τραυματίστηκαν σε δύο ξεχωριστά ισραηλινά πλήγματα στο νότιο και βορειοανατολικό Λίβανο την Τρίτη, ενώ άλλοι 18 άνθρωποί, ανάμεσά τους και 4 παιδιά, σκοτώθηκαν σε ένα φονικό ισραηλινό χτύπημα έξω από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ραφίκ Χαρίρι τη Δευτέρα, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου. Η εγκατάσταση θεωρείται το μεγαλύτερο δημόσιο νοσοκομείο του Λιβάνου. Οι IDF δήλωσαν ότι είχαν στοχεύσει μια «τρομοκρατική τοποθεσία της Χεζμπολάχ» σε ένα χτύπημα κοντά στο νοσοκομείο τη Δευτέρα.
Το μεσημέρι της Τρίτης μαχητικά του Ισραήλ χτύπησαν και ισοπέδωσαν πολυκατοικία στη Σιδώνα. Τα βίντεο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ενδεικτικά για την ένταση των χτυπημάτων τα οποία δεν στοχεύουν, όπως φαίνεται, μόνο τις υπόγειες εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ.
An Israeli airstrike took out a building in the southern suburb of Beirut, following evacuation warnings. Footage posted by Lebanese media shows the strike. pic.twitter.com/OZdaXmfirj— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) October 22, 2024
Ο IDF είχε στείλει αρκετά λεπτά πριν το χτύπημα μήνυμα στους κατοίκους τόσο του συγκεκριμένου όσο και των παρακείμενων κτιρίων και ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο όπως αναφέρουν αραβικά μέσα είχε εκκενωθεί.
Israeli warplanes target Tayyouneh, north of #Beirut’s southern suburbs This building was mentioned in a warning message issued a few minutes before the strike by the Israeli army pic.twitter.com/luxPFSvlk1— Gab ~ جبريل (@gab_blondel) October 22, 2024
Νωρίτερα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε εκπρόσωπος της Χεζμπολάχ από την Βηρυτό, σημείωσε πως η σιιτική οργάνωση αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για την πρόσφατη επίθεση με drone κατά της Πρωθυπουργικής κατοικίας.
Watch the Zionist regime murder ordinary Lebanese citizens in the city of Tyre.They fail on the battlefield and then seek revenge against women and children.But Western media will obediently call these “Hezbollah targets” even though their reporters in Beirut know the truth. pic.twitter.com/79OzSmcSC8— Seyed Mohammad Marandi (@s_m_marandi) October 22, 2024
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έδωσε σχετική άδεια στα τοπικά μέσα προκειμένου να δημοσιεύσουν την παρακάτω φωτογραφία που δείχνει τη ζημιά που έχει υποστεί τμήμα της οικίας του από το drone της Χεζμπολάχ. 
Επιδεινώνεται η κατάσταση στη Γάζα – Τουλάχιστον 23 νεκροί σε βομβαρδισμούς
Σύμφωνα με την UNRWA, την κύρια υπηρεσία του ΟΗΕ στη Γάζα, οι συνθήκες διαβίωσης συνεχίζουν να επιδεινώνονται για τους χιλιάδες κατοίκους που έχουν παγιδευτεί εκεί. Η ανησυχία αυξάνεται επίσης για τους πολλούς ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια με τις πρώτες βοήθειες να «εμποδίζονται να τους προσεγγίσουν», δήλωσε η UNRWA.
Το τελευταίο πλήρως λειτουργικό νοσοκομείο έχει ξεμείνει από μονάδες αίματος, φάρμακα και βασικό ιατρικό εξοπλισμό, όπως σωλήνες για αποστράγγιση του θώρακα, καθώς φροντίζει περισσότερους από 150 ασθενείς – 15 από τους οποίους βρίσκονται σε εντατική θεραπεία, συμπεριλαμβανομένων νεογέννητων μωρών, σύμφωνα με τον διευθυντή του Δρ Hussam Abu Safiya.
Αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Γάζας δήλωσε ότι το Ισραήλ εμποδίζει τις διεθνείς αυτοκινητοπομπές βοήθειας να φτάσουν στην περιοχή.
Τουλάχιστον 23 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από το Ισραήλ σε τμήματα των πολιορκημένων περιοχών της βόρειας Γάζας νωρίς το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με την Πολιτική Άμυνα της Γάζας. Μεταξύ αυτών και άνθρωποι που προσπαθούσαν να φύγουν από τη συνοικία Mashrou’ της Beit Lahiya, όπου οι άνθρωποι είχαν λάβει ισραηλινά φυλλάδια, καλώντας τους να φύγουν.
Επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στο Ισραήλ
Κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν «υπογράμμισε την ανάγκη να κεφαλαιοποιηθεί» ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ με την επιστροφή όλων των ομήρων στην πατρίδα και τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Γάζα κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου την Τρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ο Μπλίνκεν τόνισε την «ατσάλινη δέσμευση των ΗΠΑ για την ασφάλεια του Ισραήλ, μεταξύ άλλων ως απάντηση στην πρωτοφανή επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους» σε συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ
Ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι η ανάγκη αύξησης της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα ήταν «εξέχον θέμα» στις συναντήσεις του Μπλίνκεν.
Ειδήσεις σήμερα:
Συνελήφθη γυναίκα για τη δολοφονία της ηλικιωμένης στα Καμένα Βούρλα
Δημοσκόπηση Interview: Πρώτη η ΝΔ με 11,9% διαφορά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ – Πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ιστορικό χαμηλό
Υπουργείο Ανάπτυξης: Η λίστα με τα 123 προϊόντα που έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία μείωσης τιμής από 6% έως 15%

Content snippet: CookieBar