Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, με συναισθήματα ευλάβειας και με τα παιδιά του κατηχητικού να κρατούν Ελληνικές Σημαίες , το Αγρίνιο αποχαιρέτησε το Ιερό λείψανο του Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου, που εφέτος λάμπρυνε τα πρώτα Δημήτρια και τον εορτασμό του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Πλήθος λαού συμμετείχε για μια εβδομάδα στις λατρευτικές ευκαιρίες, με κορύφωση την 26η Οκτωβρίου, ημέρα εορτής του Αγίου.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου ευχαριστεί τον Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας για την αποστολή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνό για την συμμετοχή του στα φετινά Δημήτρια και την πατρική Του στήριξη στην ενορία μας.

Ιδιαιτέρως ευχαριστεί τους Αγρινιώτες, τόσο στο επίπεδο της Δημοτικής Αρχής, όσο και τους πολίτες που «απέδειξαν, ότι το Αγρίνιο αποτελεί μια ευλογημένη κοινότητα ανθρώπων που διατηρούν τις προγονικές αξίες και την θρησκευτική ευλάβεια προς το Θεό».

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου εύχεται «η Χάρις Του Θεού, δια πρεσβειών του Αγίου Δημητρίου να ευλογεί την περιοχή μας και όλους του κατοίκους της».