Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024, 12:17 μμ

Ο βουλευτής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 fm και τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή. Μεταξύ άλλων, επεσήμανε: Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά από την Κύπρο Μ.ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Δεν θα με κυνηγήσει καμία ερινύα γιατί δεν θα συμβούν αυτά τα οποία ακούω. Μ.ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Δεν πρόκειται ποτέ να μπουν ζητήματα κυριαρχίας, η μια και μόνη διαφορά μας που μπορεί να βρεθεί ενώπιον της διεθνούς διαδικασίας είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Επίσης δεν πρόκειται ποτέ να απεμπολήσουμε, αυτό είναι δικό μας κυριαρχικό δικαίωμα, την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια. Δεν εκχωρούμε τίποτα, δυναμώνουμε τη χώρα, την θωρακίζουμε με αμυντικές συνεργασίες στρατηγικού χαρακτήρα, την εξοπλίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν θα υπάρξει ποτέ καμία κυβέρνηση είτε Δεξιά είτε Αριστερή η οποία θα έμπαινε σε συζητήσεις με την Τουρκία που αφορούν κυριαρχικά μας δικαιώματα· όλα τα άλλα εγώ τα ακούω τζάμπα και βερεσέ! Μ.ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Υπερβάλλει ο κ. Σαμαράς.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχει πρόβλημα στην συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Μ.ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Η ΝΔ είναι ενωμένη περισσότερο παρά ποτέ από εκεί και πέρα το να εκφράζονται κάποιοι προβληματισμοί ή να κατατίθενται κάποιες ερωτήσεις δεν το βλέπω κακό. Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των ερωτήσεων που έχουν κατατεθεί από βουλευτές της ΝΔ άρα είναι μια κοινή πρακτική η οποία συμβαίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Για τις ομαδοποιημένες ερωτήσεις των βουλευτών Μ.ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει πάντα να βλέπουμε τι ενδεχομένως κρύβεται πίσω από αυτές γιατί κάποιες φορές μπορεί να είναι και προσωπικές πικρίες οι οποίες έχουν να κάνουν ενδεχομένως με το ότι περιμέναμε κάτι και δεν έγινε. Μιλάω για ομαδοποιημένες πικρίες. Μ.ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Ο κυρίαρχος πολιτικός σχηματισμός είναι η ΝΔ, προκειμένου να διασφαλιστεί η ηγεμονία της δεν μπορεί να αποξενωθεί από το κέντρο αλλά από την άλλη ούτε να αγνοήσει και τις ανησυχίες των δεξιών ψηφοφόρων της για ζωτικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Τέλεια συνταγή που να κρατάει όλους ικανοποιημένους δεν υπάρχει. Υπάρχει βέβαια μια συνταγή μιας μικρής αλλά καθαρόαιμης ΝΔ που οδηγεί σε μαθηματική βεβαιότητα το κόμμα στη συρρίκνωση και τον τόπο στην ακυβερνησία. Χρειάζεται απ’ όλους σύνεση, χρειάζεται ψυχραιμία και λιγότεροι εγωισμοί απ’ όσους έχουν κεντρικό ρόλο στην μεγάλη Κεντροδεξιά παράταξη. Πρέπει όλοι μας να βάλουμε το Εμείς πρώτα και πάνω από όλα και να αφήσουμε το Εγω στην άκρη γιατί αυτό δεν οδηγεί πουθενά.