Λίβανος: Ισραηλινό σφυροκόπημα σε νότια προάστια της Βηρυτού – Στόχος θέσεις της Χεζμπολάχ

Ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή σε περιοχή στο νότιο τμήμα της Βηρυτού, σύμφωνα με πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Λιβάνου, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Η επιδρομή σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού προς τους πολίτες να απομακρυνθούν άμεσα από δύο κτίρια και να κρατήσουν απόσταση τουλάχιστον 500 μέτρων από αυτά.

«Αεροπορικό χτύπημα από το Ισραήλ έπληξε περιοχή στα νότια προάστια της Βηρυτού», δήλωσε η πηγή, ζητώντας να παραμείνει ανώνυμη.

Ανταποκριτές του AFP ανέφεραν ότι άκουσαν τουλάχιστον μία ισχυρή έκρηξη στην περιοχή, η οποία έχει δεχθεί πολλαπλά χτυπήματα από ισραηλινά αεροσκάφη τις τελευταίες ημέρες. Το Ισραήλ δηλώνει ότι οι επιθέσεις αυτές στοχεύουν υποδομές που συνδέονται με τη Χεζμπολά.

Το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι πραγματοποιούν επιθέσεις κατά στόχων της Χεζμπολά στη Βηρυτό.

«Ο στρατός του Ισραήλ αυτή τη στιγμή πλήττει θέσεις της Χεζμπολά στη Βηρυτό», αναφέρει επίσημη ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα γύρω στη 01:40 τα ξημερώματα, τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας.

Λίγο νωρίτερα, πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Λιβάνου είχε αναφέρει ισραηλινή επίθεση στα νότια προάστια της λιβανέζικης πρωτεύουσας, μετά από προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού προς τους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν από συγκεκριμένα κτίρια για λόγους ασφαλείας.