Λίβανος: Βρέθηκε η σορός του Ιρανού στρατηγού που σκοτώθηκε από το Ισραήλ μαζί με τον Νασράλα

Το Ιράν ανακοίνωσε την Παρασκευή την ανεύρεση της σορού του στρατηγού Αμπάς Νιλφορουσάν, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του σε ισραηλινή επίθεση στα τέλη Σεπτεμβρίου, μαζί με τον ηγέτη της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Χασάν Νασράλα.

“Η σορός του ήρωα Αμπάς Νιλφορουσάν εντοπίστηκε χάρη στις αδιάκοπες προσπάθειες”, ανέφεραν οι Φρουροί της Επανάστασης, το στρατιωτικό σώμα που θεωρείται πυλώνας της ιρανικής ιδεολογίας, προσθέτοντας πως η ημερομηνία επαναπατρισμού και της κηδείας θα δημοσιοποιηθούν προσεχώς.

Ο Νιλφορουσάν, κορυφαίος αξιωματούχος της Δύναμης Κοντς – επίλεκτης μονάδας των Φρουρών της Επανάστασης – σκοτώθηκε σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στις 27 Σεπτεμβρίου, στα νότια προάστια της Βηρυτού, όπου βρισκόταν μαζί με τον Νασράλα.

Στις 1 Οκτωβρίου, οι Φρουροί της Επανάστασης ανέφεραν ότι η εκτόξευση σχεδόν 200 πυραύλων από το Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν απάντηση στη δολοφονία του Νιλφορουσάν, του Νασράλα και του Ισμαήλ Χανίγια, ηγέτη της Χαμάς, ο οποίος είχε σκοτωθεί τον Ιούλιο.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ απειλεί με σκληρή απάντηση. Ο υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, προειδοποίησε ότι η αντεπίθεση θα είναι «θανατηφόρα, ακριβής και επιβλητική», ενώ η Τεχεράνη διαμηνύει ότι είναι «πλήρως προετοιμασμένη» για ενδεχόμενη κλιμάκωση.