Η συμμετοχή της κόρης του Κεν Μπλοκ στο αμερικανικό πρωτάθλημα Ράλλυ τελείωσε πρόωρα όταν η Λία έχασε τον έλεγχο του Subaru WRX ARA24. Το αγωνιστικό σφήνωσε μεταξύ δύο δέντρων!

Μπορεί η Λία Μπλοκ να οδηγεί συνήθως μονοθέσια. Εξάλλου την επόμενη εβδομάδα η οδηγός της ακαδημίας της Williams θα τρέξει στον αγώνα της F1 Academy στο Ώστιν.

Ωστόσο η κόρη του Κεν Μπλοκ είπε να εκμεταλλευτεί το μεγάλο διάλειμμα πριν τον αγώνα των ΗΠΑ ώστε να τρέξει στον τελευταίο γύρο του αμερικανικού πρωταθλήματος Ράλλυ. Μία διοργάνωση ιδιαίτερα αγαπητή στον πατέρα της. Η Λία οδήγησε το Subaru WRX ARA24 στο απαιτητικό Ράλλυ της λίμνης Σουπίριορ.

Αυτό κατέστη δυνατό καθώς ο οδηγός του εν λόγω αγωνιστικού, Μπράντον Σέμενουκ είχε ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο. Έτσι, ενώ ο Μπράντον θα έτρεχε στο Red Bull Rampage, η Λία δανείστηκε τον συνοδηγό του και το αγωνιστικό του για λίγες μέρες.

Και η αλήθεια είναι ότι στην αρχή δεν τα πήγαινε καθόλου άσχημα. Μετά από ένα εξαιρετικό πρώτο σκέλος, η Λία ήταν τρίτη. Στην δέκατη δοκιμασία του διήμερου αγώνα, όμως, έκανε το λάθος.

Η Μπλοκ έχασε τα φρένα και την γραμμή της πριν από μία αριστερή στροφή. Το Subaru κατέληξε εκτός διαδρομής, γερμένο στο πλάι και έχοντας σφηνώσει μεταξύ δύο δέντρων!

Παρά το ότι το αγωνιστικό δεν υπέστη σοβαρές ζημιές, το πλήρωμα δεν μπόρεσε να το ξεκολλήσει από τα δέντρα. Έτσι η Λία Μπλοκ και ο συνοδηγός, Κίτον Γουίλιαμς εγκατέλειψαν.

«Το αυτοκίνητο είναι εντάξει, βασικά. Εάν δεν υπήρχε εκείνο το δέντρο θα συνεχίζαμε τώρα. Αλλά έτσι είναι τα Ράλλυ» δήλωσε η Λία στο dirtfish.com. Σύμφωνα με δική της παραδοχή, το Subaru WRX ARA24 ήταν το ταχύτερο αγωνιστικό που οδήγησε μέχρι στιγμής.