Νέα στοιχεία ρίχνουν φως στα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του Λίαμ Πέιν των One Direction μετά τη πτώση του στο κενό από μπαλκόνι ξενοδοχείου στην Αργεντινή.
Σύμφωνα με την Daily Mai ο Λίαμ Πέιν υπέστη ένα τεράστιο πλήγμα λίγες μέρες πριν από τον τραγικό του θάνατο – απολύθηκε από τη δισκογραφική του εταιρεία Universal Music. Αρχικά υπογράφοντας στη Sony ως μέλος των One Direction, ο Λίαμ υπέγραψε συμφωνία με την Capitol Records, μια εταιρεία που ανήκει στην Universal, τον Ιούλιο του 2016, όταν ξεκίνησε τη σόλο καριέρα του σε ηλικία μόλις 22 ετών.

Ο Λίαμ λέγεται ότι ήταν «ενθουσιασμένος» όταν υπέγραψε με την Capitol σε μια συμφωνία που θεωρείται ότι ήταν πολύ επικερδής.

Η εταιρεία είναι θυγατρική της Universal, αλλά κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό της εταιρείας πέρασε στην κύρια εταιρεία.

Ωστόσο στις αρχές Οκτωβρίου ο εκπρόσωπος του Πέιν είχε υποβάλει την παραίτησή του με αποτέλεσμα ο τραγουδιστής να μην διαθέτει εκπροσώπηση στα μέσα. Η παραίτηση είχε έρθει, μάλιστα, σε μια στιγμή κατά την οποία η πρώην αρραβωνιαστικιά του Πέιν, Μάγια Χένρι, είχε ξεκινήσει δικαστικές διαδικασίες σε βάρος του κατηγορώντας τον ότι προσπαθούσε να έρθει ξανά σε επαφή με την ίδια.

Όλη η η μουσική καριέρα που είχε χτίσει τα τελευταία οχτώ χρόνια, έμοιαζε να καταρρέει. Η εξέλιξη αυτή πρέπει να τον είχε εξοντώσει ψυχολογικά» δήλωσε πηγή στην βρετανική ιστοσελίδα.

Χθες το βράδυ, κάποιοι ένοικοι  του ξενοδοχείου  μοιράστηκαν ανατριχιαστικές αναμνήσεις από τις στιγμές που οδήγησαν στον θάνατό του, όπως το άκουσμα «βίαιων θορύβων» και μια «κραυγή».

Μιλώντας στο BBC, ο επίσης ένοικος Doug Jones υποστήριξε: «Νόμιζα ότι δούλευαν στο δωμάτιο. Υπήρχε πολύς θόρυβος, σαν να σήκωναν βαριά αντικείμενα, σαν να χτυπούσαν, πολλοί δυνατοί, βίαιοι θόρυβοι, σκέφτηκα.

Τι έδειξε η νεκροψία – νεκροτομή για τα αίτια του θανάτού του

Ο πρώην μουσικός του συγκροτήματος One Direction, Λίαμ Πέιν , πέθανε από πολλαπλές κακώσεις και εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία, την οποία προκάλεσε μια πτώση, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του εισαγγελέα της Αργεντινής, ο οποίος αποκάλυψε τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής που διενεργήθηκε στον τραγουδιστή.

Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, η έκθεση της νεκροψίας – νεκροτομής κάνει λόγο για τραύματα που είναι συμβατά με εκείνα τα οποία προκαλεί μια πτώση από ύψος. Τα τραύματα στο κεφάλι επαρκούσαν για να προκαλέσουν θάνατο.

Ο Πέιν, ηλικίας 31 ετών, που έγινε διάσημος από τη συμμετοχή του στο συγκρότημα One Direction, βρέθηκε νεκρός, αφότου έπεσε από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου, όπου βρισκόταν το δωμάτιό του σε ένα ξενοδοχείο στο Μπουένος Άιρες χθες, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, μια σειρά ουσιών κατασχέθηκαν από το δωμάτιο του μουσικού, οι οποίες υποδηλώνουν μια προηγούμενη κατάσταση κατανάλωσης αλκοόλ και ναρκωτικών.

Το γραφείο του εισαγγελέα επισημαίνει επίσης ότι ο Πέιν θα μπορούσε να είχε πέσει ενώ βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση ή να είχε χάσει τελείως τις αισθήσεις του.

Ο θάνατος του Πέιν ερευνάται, αν και όλα τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι ήταν μόνος τη στιγμή της πτώσης, λέει το γραφείο του εισαγγελέα.

Παράλληλα, η έκθεση των εγκληματολόγων δείχνει ότι κανένα τραύμα δεν παρατηρήθηκε, το οποίο θα υποδείκνυε την εμπλοκή τρίτων προσώπων.

Ο εισαγγελέας της Αργεντινής επισημαίνει ότι η έρευνα εξετάζει την πιθανή εμπλοκή τρίτων προσώπων σε γεγονότα που προηγήθηκαν του θανάτου του Πέιν. Στο πλαίσιο αυτό, πέντε μάρτυρες καταθέτουν για να περιγράψουν τις τελευταίες ώρες του τραγουδιστή.