Φρικτό και βασανιστικό θάνατο βρήκε η 70χρονη γυναίκα, στο χωριό Πλατανιούλια Λάρισας, όταν σκυλιά της επιτέθηκαν και την κατασπάραξαν ζωντανή στην αυλή του σπιτιού της, ενώ έδινε τιτάνια μάχη, προκειμένου να σωθεί από την μανία τους, για τουλάχιστον μισή ώρα.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Το σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (23/10), περίπου στις 18:00, με την γυναίκα να παλεύει με τα 10 σκυλιά Μαλινουά για τουλάχιστον μισή ώρα.

«Τα παιδιά περνούσαν τυχαία με τα ποδήλατα, και άκουσαν την γιαγιά να φωνάζει βοήθεια. Τότε, την είδαν πεσμένη κάτω με τα σκυλιά από πάνω της να την κατασπαράζουν. Στην προσπάθειά τους να την αφήσουν, πέταξαν κάποιες πέτρες γιατί ειλικρινά την τρώγανε σαν λυσσασμένα… Δεν την αφήνανε όμως με τίποτα».

Κανένας, μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζει τι πραγματικά συνέβη προτού σημειωθεί η άγρια επίθεση σε βάρος της ηλικιωμένης γυναίκας, αφού όσοι αντίκρισαν το φρικτό περιστατικό, ήταν ήδη πολύ αργά, και δεν τόλμησαν να αντιδράσουν, αφού η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου. «Η γιαγιά τα τάιζε τα σκυλιά και ζούσε μαζί τους. Τι ακριβώς έπαθαν δεν ξέρει κανείς. Ο γιος μου έτρεμε, δεν μπορούσε καν να μιλήσει. Με πήρε τηλέφωνο και πήγα στο συμβάν. Όταν έφτασα η αστυνομία είχε αποκλείσει τον χώρο και έδιωχνε τον κόσμο».

Ο μόνος που κατάφερε να επέμβει στο εξαιρετικά βίαιο περιστατικό, ήταν ο γιος της ηλικιωμένης που έδεσε τα σκυλιά και κάλεσε την Αστυνομία. Ο ίδιος, συνελήφθη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.