Κώστας Σκανδαλίδης: Έτσι έμαθα για τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου – «Με πήρε τηλέφωνο στις 3 το πρωί και είπε ότι ο πρόεδρος πέθανε» – ΒΙΝΤΕΟ

Καλεσμένος στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή «Στιγμές» ήταν το βράδυ της Δευτέρας (21/10) ο Κώστας Σκανδαλίδης. Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για το πώς ενημερώθηκε για τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.

«Ήταν μια συγκλονιστική στιγμή για μένα. Θυμάμαι ήταν Σάββατο και είχαμε πάει σε μια συναυλία στο Ηρώδειο. Ήμουν χαρούμενος φεύγοντας και άρχισα να τραγουδώ. Στις 3 η ώρα με πήρε τηλέφωνο ο Τηλέμαχος και μου είπε το νέο, ότι ο πρόεδρος πέθανε. Από τη μια είχα τη στεναχώρια μου και από την άλλη είχα την πίεση για το συνέδριο σχετικά με τη διαδοχή του. Αυτό δεν μου επέτρεψε να συγκεντρωθώ για να γράψω τον επικήδειό του. Όμως, την ημέρα της κηδείας, σηκώθηκα τα ξημερώματα και έγραψα τον επικήδειο που τον φυλάω ακόμα».

Αναφερόμενος στο αποτύπωμα που του άφησε ο Ανδρέας Παναδρέου, ο κ. Σκαναδλίδης τόνισε: «Νομίζω το μεγάλο του προτέρημα ήταν ότι διάβαζε πάντα τον κόσμο με και την Ελλάδα και τη ζωή και την κοινωνία με έναν συστηματικό τρόπο, από το όλον προς το μέρος. Ήταν από τους πιο πληροφορημένους ανθρώπους στον κόσμο. Είχε γνώση των δεδομένων και επειδή ήταν της λογικής των παιγνίων λόγω του ότι ήταν μαθηματικός – οικονομολόγος έβαζε κάτω τα πράγματα και χάραζε πολιτικές».