Ένοχος και στο εφετείο κρίθηκε ο κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία και τον βιασμό της Σούζαν Ιτον. Αν και η πλευρά της υπεράσπισης ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών για καλή διαγωγή κατά τη διάρκεια της περιόδου κράτησής τους και του προηγούμενου λευκού ποινικού μητρώου, το δικαστήριο τα απέρριψε.

Αποφάσισε ομόφωνα για την πρώτη πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ποινή ισόβιας κάθειρξης, για τη δεύτερη πράξη του βιασμού, κατά πλειοψηφία ποινή 13 ετών και για την τρίτη πράξη της παράνομης οπλοκατοχής ομόφωνα ποινή 3 μηνών.

Σύμφωνα με το Flashnews.gr ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή τονίζοντας ότι «ο κατηγορούμενος έχοντας πλήρη συνείδηση των πεπραγμένων για να ικανοποιήσει την γενετήσιες ορμές του επέλεξε και τέλεσε με πλήρη νηφαλιότητα την ανθρωποκτονία και τον βιασμό χωρίς καμία αμφιβολία. Με αυτές τις σκέψεις η παθούσα είχε την ατυχία να βρεθεί στον δρόμο του κατηγορουμένου και να βρει έναν μαρτυρικό θάνατο και θεωρώ ότι πρέπει να τον κηρύξετε ένοχο».

 Ο εισαγγελέας λίγα λεπτά νωρίτερα είχε ξεκινήσει την πρόταση του με τις δύο κατηγορίες που βαραίνουν τον κατηγορούμενο για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της βιολόγου Σούζαν Ιτον το 2019. Ο εισαγγελέας στην πρόταση του σημειώνει ότι ο κατηγορούμενος ποτέ δεν προέβαλε κάποιον ισχυρισμό άρσης καταλογισμού. Παρουσιάζεται όπως υποστήριξε, ως μια ιδιαίτερη προσωπικότητα που ασχολείται με την μαγεία και τις πολεμικές τέχνες αλλά μέχρι εκεί ενώ δεν προκύπτει και κάποιο στοιχείο ότι δεν είχε καταλογισμό.

Στην συνέχεια ο εισαγγελέας ανέφερε ότι «η ομολογία του και όσα είπε στον ανακριτή και κατά την προανάκριση ταυτίζονται με ευρήματα που εντοπίστηκαν αργότερα στην σορό της Eaton. Ο κατηγορούμενος στις καταθέσεις του προχωράει σε εξαντλητικές περιγραφές και κανένας δεν θα μπορούσε να τον εξαναγκάσει, όπως ισχυρίζεται να τα πει όλα αυτά. Τα περιγράφει γιατί ο ίδιος τα έχει βιώσει απόλυτα. Ο κατηγορούμενος όψιμα αρνείται τον βιασμό».

Ο εισαγγελέας της έδρας περιέγραψε όσα εκτυλίχθηκαν στις 2 Ιουλίου και επεσήμανε ότι κατά την γνώμη του «ο θάνατος της Σούζαν Ιτον επήλθε μετά την κατάρριψη της από ύψος σχεδόν 7 μέτρων στο σπήλαιο».

Νωρίτερα ο κατηγορούμενος στην απολογία του έκανε λόγο για ένα τραγικό τροχαίο ατύχημα ενώ αρνήθηκε την πράξη του βιασμού που του αποδίδεται. Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι είχε εξαναγκαστεί να ομολογήσει την πράξη του βιασμού προανακριτικά και στον ανακριτή. Ο κατηγορούμενος συνέχισε την απολογία του περιγράφοντας όσα έγιναν εκείνη την ημέρα.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Είχα πάει για να μαζέψω ξύλα στον Ταυρωνίτη εκείνη την ημέρα, το κινητό μου δεν είχε μπαταρία και το άφησα στο σπίτι. Είχε πολύ ζέστη και κουράστηκα και πήγα βόλτα με το αμάξι. Πηγαίνοντας προς τα Αφράτα την είδα να τρέχει στην άκρη του δρόμου αριστερά. Δεν την γνώριζα. Έτρεχα με το αμάξι γιατί θεώρησα ότι δεν υπήρχε κανείς άλλος στον δρόμο. Τότε στην στροφή του δρόμου είδα την Suzanne να τρέχει και πήγε να περάσει μάλλον στην άλλη πλευρά του δρόμου δεν κοίταξε, δεν πρόλαβα να αντιδράσω, έκανα ελιγμό δεξιά να την αποφύγω και την χτύπησα με την πλευρά του οδηγού στα γόνατα. Το αμάξι την πήρε από κάτω και εγκλωβίστηκε. Σταμάτησα, κατέβηκα από το αμάξι και την είδα που δεν μίλαγε μόνο έτρεμε. Τότε έκανα όπισθεν για να την απεγκλωβίσω. Κατέβηκα να δω αν ζει, αν αναπνέει, ανέπνεε».

Στην συνέχεια ο κατηγορούμενος συνέχισε περιγράφοντας όσα ακολούθησαν. Συγκεκριμένα είπε «το πρώτο που σκέφτηκα είναι να την πάω αστυνομία ή νοσοκομείο. Τελευταία στιγμή την είδα και σκέφτηκα αν τύχει να πεθάνει πριν την πάω δεν θα προλάβω να ξανά πάω σπίτι και να δω ξανά τα παιδιά μου. Σκέφτηκα επειδή γνώριζα πολύ καλά το σημείο αυτό να την πετάξω εκεί ώστε να καθυστερήσω λίγο για να προλάβω να ζήσω λίγο με την οικογένεια μου. πήρα ένα κάλυμμα ομπρέλας το έβαλα στον πορτμπαγκάζ και την έβαλα εκεί. Το σκέφτηκα πριν την πετάξω ότι είναι λάθος αλλά η άλλη σκέψη ότι να περάσω λίγο χρόνο με την οικογένεια μου με κυρίευσε. Την έσυρα από τα πόδια και την άφησα να πέσει κάτω μέσα στη σπηλιά. Μετά έκατσα αρκετή ώρα στο αμάξι και σκεφτόμουν πώς θα το διαχειριστώ Πέταξα και το ύφασμα της ομπρέλας. Το πορτμπαγκάζ λερώθηκε και αυτό με αίματα. Πήγα κατευθείαν στον Ταυρωνίτη για να πάρω τα ξύλα που είχα αφήσει για να πάω σπίτι. Πριν πάω στον Ταυρωνιτη για τα ξύλα είχα πάει στο Mαλεμε στο νεκροταφείο και όσο μπορούσα έπλυνα το αμάξι μέσα έξω για να μην μυρίζει αίμα. Δεν μπορούσα να σκεφτώ καθαρά».

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε η εκδίκαση τη υπόθεσης δολοφονίας της βιολόγου Suzanne Eaton στο Μεικτό Εφετείο. Η δίκη ξεκίνησε με την εξέταση των μαρτύρων της υπόθεσης. Πρώτη μάρτυρας που εξετάστηκε ήταν η αδερφή του θύματος η οποία με τρεμάμενη φωνή μίλησε για την αδερφή της και την απώλεια της που στιγμάτισε την οικογένεια τους αφήνοντας ένα τεράστιο κενό. Στην συνέχεια κατέθεσαν οι δύο άνδρες που εντόπισαν την σορό της άτυχης γυναίκας μέσα στο σπήλαιο. Μάλιστα όπως περιέγραψαν και οι δύο η έντονη μυρωδιά τους οδήγησε στην άτυχη γυναίκα. Τελευταία μάρτυρας κατέθεσε η μητέρα του κατηγορούμενου η οποία υποστήριξε ότι δεν της είχε περάσει κάτι από το μυαλό ενώ ισχυρίστηκε ότι ο γιος της μετά τη σύλληψη της είπε ότι δεν έγιναν όλα όπως τα λένε και ότι δεν ισχύει ο βιασμός.