Ιστορικές στιγμές για το αυτοκίνητο στην Ελλάδα, με την προσέλευση στην έκθεση αυτοκινήτου της Αθήνας να ξεπερνάει ακόμα και της προ κρίσης εποχή…

Η έκθεση αυτοκινήτου της Αθήνας, αναμφίβολα είναι ένα δυνατό τεστ για την αγορά αυτοκινήτου και για το πόσο ενδιαφέρεται ο Έλληνας για την αλλαγή του αυτοκινήτου του.Σύμφωνα με έρευνες, το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που θα πάνε σε μία έκθεση καινούργιων αυτοκινήτων, είναι ήδη σε διαδικασία ανανέωσης. Μια διαδικασία που στον… λαβωμένο οικονομικά Έλληνα, που προέρχεται από μία δύσκολη οικονομική κρίση, διαρκεί πολύ περισσότερο χρονικά από το αντίστοιχο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο απολογισμός λοιπόν μίας έκθεσης αυτοκινήτου, που έχει αγοραστικό ενδιαφέρον, όπως είναι οι τοπικές εκθέσεις (σε αντίθεση με τις διεθνής που μόνο προβάλλουν), τόσο σε ότι αφορά την προσέλευση, όσο και στο ενεργό ενδιαφέρον (εκμετάλλευση εκθεσιακών προσφορών κλπ.) βγάζουν πιο ασφαλή αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που κάναμε αυτό το Σαββατοκύριακο, στελέχη των εταιρειών μας είπαν ότι οι επισκέπτες της Auto Athina έχουν έντονο ενδιαφέρον για νέο αυτοκίνητο, ενώ ήδη έχουν κλειστεί εκατοντάδες αυτοκίνητα. Μάλιστα παλαιότεροι πωλητές έκαναν λόγο για τόσο έντονο ενδιαφέρον, που τους θύμισε εποχές 2007 με 2009, όπου οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ελλάδα έφτασαν τις 290.000 σε ένα χρόνο.

Σημειώστε πως ακόμα βρισκόμαστε στις πρώτες δύο πρώτες ημέρες της έκθεσης αυτοκινήτου Auto Athina 2024, η οποία θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη (και καλύτερη κατά κοινή ομολογία) έκθεση αυτοκινήτου που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, τόσο σε μέγεθος όσο και σε συμμετοχές, αφού το 90% των αυτοκινητοβιομηχανιών είναι εκεί. Το ωράριο της έκθεσης είναι από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή 14.00 με 21.00 και το τελευταίο Σαββατοκύριακο, 10.00 με 21.00.Βλέποντας και το μποτιλιάρισμα που δημιουργήθηκε την Κυριακή 6/10 θα προτείναμε να κάνετε την επίσκεψη σας μία από τις καθημερινές ημέρες που απομένουν, αφού το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αναμένεται η κορύφωση…Η τιμή εισιτηρίου για την φετινή Auto Athina είναι 10 ευρώ, ενώ η είσοδος είναι δωρεάν για τα ΑμεΑ και για παιδιά έως 12 ετών.