Κατρίνης στον Realfm 97,8: «Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι μία βελτιωμένη εκδοχή της ΝΔ»

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη καλύπτει τα καρτέλ και επιτρέπει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας» δήλωσε στον Realfm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή, ο υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης.

Αναφερόμενος αρχικά στον «ανασχηματισμό» του ΠΑΣΟΚ και τις επιλογές του Νίκου Ανδρουλάκη, ο κ. Κατρίνης είπε: «Εκτιμώ ότι η συνθετική πρόταση θα μπορούσε να περιλαμβάνει όλους τους υποψηφίους των τελευταίων εσωκομματικών εκλογών. Η λογική της συνθετικής πρότασης σε ένα κέντρο που διαμορφώνει τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ πρέπει να περιλαμβάνει όλους όσοι μπορούν να είναι σε αυτό το κέντρο. Προφανώς εκτιμήθηκε και είναι μία πολιτική επιλογή από τον κ. Ανδρουλάκη, ότι εγώ και η κυρία Γιαννακοπούλου δεν είμαστε χρήσιμοι σε αυτό το κέντρο σχεδιασμού. Δεν εκφράζω κάποια προσωπική πικρία, μιλάω καθαρά πολιτικά. Συνεχίζουμε κανονικά. Εγώ ούτως ή άλλως  ήμουν και είμαι πάντα στρατευμένος στη μάχη για το ΠΑΣΟΚ».

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι σαφώς οριοθετημένο από την κυβέρνηση και πρέπει να επιδιώκει να είναι η μεγάλη παράταξη που θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα είναι η αυτοδύναμη κυβέρνηση αυτού του τόπου. Εγώ τις απόψεις μου πάντα τις λέω στα όργανα. Εγώ δεν είμαι από αυτούς που βγαίνουν στα ΜΜΕ ή δίνουν διαρροές για να κερδίσουν εντυπώσεις ή για να δημιουργήσουν μία αίσθηση. Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι το αντίπαλον δέος της Νέας Δημοκρατίας. Πρέπει να είναι η ευρύτερη παράταξη που θα εφαρμόσει μία διαφορετική πολιτική και σχέδιο σε σχέση με αυτό που εφαρμόζει η ΝΔ. Προφανώς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι μία βελτιωμένη εκδοχή της ΝΔ. Αυτήν την πολιτική μου άποψη θα την υπερασπιστώ και μέσα στο ΠΑΣΟΚ και μέσα στα όργανα» συμπλήρωσε.

Για το ενδεχόμενο πιθανής επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ, στελεχών που μετακινήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κατρίνης ανέφερε: «Αυτό τέθηκε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Υπήρχε η άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί και πρέπει να συνεχίσει χωρίς να αναζητήσει ευρύτερες συνεργασίες, συμμαχίες ή συγκλήσεις. Αυτή την στιγμή υπάρχει μία διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ ότι όλα αυτά θα πρέπει να τα δούμε βάσει του νέου πολιτικού σκηνικού, όπως θα διαμορφωθεί. Το ΠΑΣΟΚ έχει τη δική του αυτοδύναμη στρατηγική, τη δική του άποψη και πολιτική τοποθέτηση. Το ΠΑΣΟΚ πάντα ήταν κυρίαρχη δύναμη. Εμένα η άποψή μου παραμένει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επιδιώκει ευρύτερες συζητήσεις και συγκλίσεις. Εμείς πρέπει να πείσουμε ότι είμαστε η άλλη πρόταση και το αντίπαλο δέος στην Νέα Δημοκρατία, που μπορεί να είναι δύναμη κυβερνητικής ευθύνης και μέσα σε αυτήν την στρατηγική μας να μπορέσουμε να συσπειρώσουμε ευρύτερες δυνάμεις και στελέχη».

«Τρία χρόνια οι Έλληνες πολίτες ζουν ένα ανεξέλεγκτο ράλι ανατιμήσεων χωρίς να υπάρχει, αντικειμενικά δεν το λέω εγώ υπήρχε ένα πρωτοσέλιδο το καλοκαίρι που έλεγε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι υποστελεχωμένη και εγώ ρωτάω: “Είναι δυνατόν, σε μία χώρα στην οποία η ακρίβεια κυριαρχεί από το 2021, η αρμόδια επιτροπή για καρτέλ στην αγορά να είναι υποστελεχωμένη, ενώ η κυβέρνηση παραμένει η ίδια;”. “Είναι δυνατόν να μην έχουν επιβληθεί πρόστιμα που να αποτρέπουν τις εταιρείες στα τρόφιμα, την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες, να κάνουν μία καρτελοποιημένη οικονομία;”» δήλωσε ο κ. Κατρίνης αναφερόμενος στην ακρίβεια.

«Όλα αυτά λοιπόν δείχνουν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί, εγώ θα συμφωνήσω, προσπαθεί επικοινωνιακά να δείξει ότι κάτι κάνει, όμως οι ακροατές μας θα μπορούσαν να πιστοποιήσουν αν από την εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη, που ήταν από τον Φεβροάριο του 2024 μέχρι σήμερα, έχουν δει όντως μειώσεις στο σούπερ μαρκετ και στις τιμές βασικών ειδών διατροφής ή βλέπουν να υπάρχουν αυξήσεις, μικρότερες μεν, αλλά μονίμως τα προϊόντα να αυξάνονται. Εύχομαι και ελπίζω έστω και τώρα να υπάρχουν παρεμβάσεις τέτοιες που θα προστατεύουν τους καταναλωτές. Επιτρέψτε μου όμως να είμαι εξαιρετικά επιφυλακτικός γιατί από ανακοινώσεις χορτάσαμε δυστυχώς η ουσία δεν έδειξε ότι μπορούν όντως να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις, όχι γιατί δεν μπορούν να γίνουν, αλλά γιατί εγώ πιστεύω πραγματικά ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη καλύπτει τα καρτέλ και επιτρέπει αυτά τα φαινόμενα αισχροκέρδειας» κατέληξε.