Ποινή φυλάκισης 27 μηνών, μετατρέψιμη προς 810 ώρες κοινωφελούς εργασίας, επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 18χρονο που ομολόγησε την εμπλοκή του στον ξυλοδαρμό που κατήγγειλε 17χρονος στην Καλαμαριά, χθες Κυριακή.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν άλλοι τρεις ανήλικοι που αφέθηκαν θα δικαστούν από αρμόδιο δικαστήριο. Μάλιστα, απείλησαν τον 17χρονο να παραδεχθεί ότι βίασε μία 14χρονη την ώρα που τον βιντεοσκοπούσαν, πράγμα που ο ίδιος, όπως είπε, αναγκάστηκε να κάνει για τον αφήνουν, όμως μετά σημείωσε ότι δεν ισχύει και το είπε γιατί φοβήθηκε ότι θα του κάνουν μεγαλύτερο κακό.

Διαβάστε – Θεσσαλονίκη: Έδειραν 17χρονο και τον εξανάγκασαν να πει σε βίντεο ότι βίασε φίλη τους

Ο 18χρονος ομολόγησε πως χτύπησε τον 17χρονο τρεις φορές στο πρόσωπο και πρόσθεσε ότι δεν ξέρει ποιοι τραβούσαν βίντεο. «Ό,τι έχει πει το παλληκάρι ισχύει. Εμένα με φώναξαν κάποια παιδιά που κάνουν παρέα. Είχα ακούσει κάτι για βιασμό. Ήξερα τη φίλη της κοπέλας. Δεν είναι οκ αυτό που κάναμε και το κάναμε για μαγκιά. Σκεφτόμουν “γιατί να πει ψέματα η κοπέλα”. Ζητώ συγγνώμη και το πάθημα αυτό θα μου γίνει μάθημα», είπε στην απολογία του.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά αδύναμου ατόμου και για παράνομη βία κατά συναυτουργία και του επέβαλε την παραπάνω ποινή, που μετατράπηκε σε παροχή κοινωφελούς εργασίας.

«Είστε στεγνός συναισθηματικά. Στο χέρι σας είναι να φτιάξετε τη ζωή σας», του είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Το ιστορικό

Σύμφωνα με την καταγγελία του νεαρού, μία 15χρονη επικοινώνησε μαζί του μέσω εφαρμογής κοινωνικών δικτύων, λέγοντάς του να συναντηθούν κοντά στο νοσοκομείο Παναγία. Όπως περιέγραψε ο νεαρός, κάποια στιγμή αντιλήφθηκε πως τους προσέγγισαν άλλα πέντε άτομα, ένας εκ των οποίων, 18 ετών, τον χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο και ένας 15χρονος τον κλότσησε. Κατήγγειλε ακόμα πως κατά τη διάρκεια της επίθεσης τον απειλούσαν να παραδεχθεί πως βίασε μία γνωστή τους, ενώ δύο από τα άτομα βιντεοσκοπούσαν το περιστατικό. Ο ίδιος ανέφερε πως αναγκάστηκε να το πει για να σταματήσουν την επίθεση, όμως μετά το αρνήθηκε σημειώνοντας πως δεν ισχύει. Η επίθεση φέρεται να σταμάτησε όταν περιπολικό περνούσε από το σημείο και ο 17χρονος απευθύνθηκε στους αστυνομικούς για βοήθεια.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ένας 18χρονος και τρεις ανήλικοι, μεταξύ των οποίων και η 15χρονη που φέρεται να έκλεισε το ραντεβού με τον 17χρονο, πριν του επιτεθούν οι υπόλοιποι, ενώ τα άλλα δύο άτομα αναζητούνται.