Κασσελάκης: «Έχουμε κόμμα, λέγεται ΣΥΡΙΖΑ – Να αφήσουν την βάση να αποφανθεί» – ΒΙΝΤΕΟ

«Είναι δυνατόν να βλέπουμε ακόμα φασισμό στην χώρα μας και αντιδημοκρατικές πρακτικές; Είναι δυνατόν να βλέπουμε ρατσισμό; Ομοφοβία; Είναι καιρός να γίνουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης σε δημοσιογράφους προσερχόμενος στην παράσταση «18/9», την οποία παρακολούθησε συνοδευόμενος από την αγωνίστρια του Πολυτεχνείου, Μέλπω Λεκατσά.

Στο επίκεντρο της παράστασης βρίσκεται η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η εμβληματική δίκη για τη ναζιστική οργάνωση, την οποία σκηνοθετεί ο Κοραής Δαμάτης σε κείμενο του ίδιου και της Μαρίας Λούκα.

Ακολούθως ερωτήθηκε αν σχεδιάζει να ιδρύσει άλλο κόμμα και είπε ότι «έχουμε κόμμα, λέγεται ΣΥΡΙΖΑ» καλώντας άπαντες «να αφήσουν τη βάση να αποφανθεί».

Μπαίνοντας στο κτίριο ο κ. Κασσελάκης ερωτήθηκε για τη φράση που φέρεται ότι είπε κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο κ. Πολάκης, παρομοιάζοντας τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με «πράγμα». Ο κ. Κασσελάκης έδειξε έκπληκτος, γέλασε και αποχώρησε λέγοντας: «Θα τρελαθούμε».