Προφυλακιστέα κρίβηκε την Παρασκευή (25/10) η 50χρονη που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία της 84χρονης στα Καμένα Βούρλα.

Μετά την πολύωρη απολογία της, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ότι πρέπει η 50χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία της 84χρονης στα Καμένα Βούρλα πρέπει να προφυλακιστεί.

Μετά την πολύωρη απολογία της στον Ανακριτή, ο τελευταίος με τη σύμφωνη γνώμη και του Εισαγγελέα, έκριναν ότι πρέπει να προφυλακιστεί για το ειδεχθές έγκλημα που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία.

Όπως μεταδίδει το Lamiareport, η κατηγορούμενη στο άκουσμα της απόφασης της προσωρινής κράτησης, η 50χρονη κατέρρευσε και κάλεσαν ασθενοφόρο για τις πρώτες βοήθειες. Η 50χρονη τελικώς διακομίστηκε με το ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Η φερόμενη ως δράστης του στυγερού φονικού, πέρασε κάτω από άκρα μυστικότητα το κατώφλι των δικαστηρίων Λαμίας, νωρίτερα από την ώρα που είχε προαναγγελθεί και απολογούνταν για περισσότερο από 5 ώρες.

Η ίδια αρνείται κάθε εμπλοκή, ενώ και ο συνήγορός της Μιχάλης Αστρακάς, θεωρεί ότι τα στοιχεία της κατηγορίας είναι ελλιπή. Στο πλευρό της η κατηγορούμενη είχε τόσο το σύζυγό της όσο και τον γιο της.

Δείτε τις δηλώσεις του συνηγόρου της κατηγορούμενης:

Η ηλικιωμένη είχε να δώσει σημάδια ζωής από την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου και έτσι το επόμενο απόγευμα, ένας 77χρονος ξάδελφός της ζήτησε τη συνδρομή της Αστυνομίας για να μεταβούν στο σπίτι της και να δουν αν είχε συμβεί κάτι.

Άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Καμένων Βούρλων από κοινού με τον 77χρονο μετέβησαν στην οικία της ηλικιωμένης, όπου με την συνδρομή κλειδαρά, αφού παραβίασαν την εξώπορτα της οικίας και εισήλθαν σε αυτή, διαπίστωσαν ότι η πόρτα δεν ήταν κλειδωμένη, το κλειδί όμως ήταν από την εσωτερική πλευρά της κλειδαριάς και δεν έφερε ίχνη παραβίασης.

Εν συνεχεία, σε κοντινή απόσταση από την είσοδο βρέθηκε πεσμένη και ανάσκελα στο πάτωμα το θύμα και σε μικρή απόσταση από αυτή υπήρχαν στο έδαφος αιματηρά πελματικά εντυπώματα υποδημάτων και κηλίδες αίματος.

Η οικία δεν έφερε ίχνη πάλης και αναστάτωσης.

Άμεσα ειδοποιήθηκαν και μετέβησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας και ιατροδικαστής. Από τη διενεργηθείσα αυτοψία διαπιστώθηκε ότι το πτώμα έφερε ένα τραύμα στην πλάτη από τέμνον και νύσσον όργανο, πιθανόν μαχαίρι, ενώ ο θάνατος της προσδιορίστηκε μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου