Με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Αλέξανδρο Κόπτση συναντήθηκαν την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου η ένωση συλλόγων γονέων μαθητών Καλαμαριάς, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 4ου γυμνασίου Καλαμαριάς και ο πρώην δήμαρχος, κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης για το ζήτημα της κατάργησης του 5ου τμήματος της Γ’ τάξης.

Στο πλαίσιο αυτής οι εκπρόσωποι των συλλόγων και οι γονείς παρέθεσαν τα σοβαρά θέματα που έχουν προκύψει με τη συγκεκριμένη κατάργηση του εν λόγω τμήματος και τη σύμπτυξη των μαθητών στα υπόλοιπα τμήματα, χωρίς να ληφθούν υπ’ όψη η ασφάλεια των παιδιών, η υγεία τους, η ποιότητα της εκπαιδευτικής και μαθησιακής διαδικασίας, οι ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου σχολείου, καθώς οι διαπροσωπικές σχέσεις των μαθητών. Όπως αναφέρθηκε, ενώ υπάρχει διαθέσιμη και εξοπλισμένη αίθουσα τα παιδιά στριμώχνονται μέσα σε αίθουσες που κτίστηκαν με πρόβλεψη λειτουργίας του κτιρίου ως Δημοτικό και όχι ως Γυμνάσιο.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Κόπτσης δεσμεύτηκε προφορικά στους παρευρισκόμενους για θετική εισήγησή του σχετικά με τα εν λόγω θέματα του σχολείου. Από την πλευρά τους οι γονείς και κηδεμόνες του 4ου Γυμνασίου Καλαμαριάς αναμένουν από τον ίδιο να κάνει πράξη τη δέσμευσή του και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους, καλώντας όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν στα παιδιά αυτό που πραγματικά τους αξίζει: ένα σχολείο που να δίνει έμφαση στις ιδιαιτερότητες της κάθε μαθήτριας και του κάθε μαθητή μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο οι διδάσκοντες να μπορούν να προσφέρουν τη γνώση απρόσκοπτα, για ένα καλύτερο παρόν και ένα ακόμη καλύτερο μέλλον στα παιδιά, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: “Θέλουμε σχολεία, όχι κονσέρβες”.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Χορηγός Επικοινωνίας