Μία μεγάλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα, με πολλές δρασηριότητες για μικρούς και μεγάλους, αγκαλιάζοντας το Πάρκο.

Με σύνθημα «Ένα πάρκο μέχρι τη θάλασσα!», την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, από τις 10 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα, όπως αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα «συναντιόμαστε μικροί και μεγάλοι, κάνουμε πικ – νικ στη φύση, παίζουμε, διασκεδάζουμε, μαθαίνουμε, τραγουδάμε και διεκδικούμε όλοι μαζί ένα Μητροπολιτικό πάρκο μέχρι τη θάλασσα, ελεύθερο, αδόμητο και αναβαθμισμένο από τον κρατικό προϋπολογισμό».

ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: Παλιό Διοικητήριο

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Χορηγός Επικοινωνίας

Πικ – νικ (Ελάτε ανάλογα προετοιμασμένοι )
Ελεύθερο και οργανωμένο παιχνίδι με εμψυχώτρια
Παιχνίδια της γειτονιάς
Εργαστήρι Εικαστικών για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού
Εργαστήρι Δημιουργίας με υλικά της φύσης (Ελάτε με χώρο στο σακίδιο για να μαζέψουμε υλικά)
Βιωματικά περιβαλλοντικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια για τη μέλισσα από την ομάδα Think Beeg
Εργαστήρι Συνθημάτων σε χαρτί, ξύλο, μπλουζάκια (ελάτε με ένα λευκό T-Shirt να το μεταμορφώσουμε🪄)
Θεατρικό Εργαστήρι
Εργαστήρι Μαγειρικής
Εικαστική έκθεση με έργα μαθητών σχολείων
Κυνήγι θησαυρού
Σκάκι
Εκπαιδευτικό πυροσβεστικό όχημα
Εκπαιδευτικό ασθενοφόρο
Βοτανικός Περίπατος
Δασικός Περίπατος
Ψηφιακή ξενάγηση στα κτίρια με qrcode
«Νερό, πηγή ζωής», παρουσίαση/συζήτηση
Τραπέζια συζητήσεων για τους κινδύνους και τις διεκδικήσεις στο Κόδρα
Τραπέζια συναντήσεων με τους φορείς της διοργάνωσης
Παρουσίαση Α’ Βοηθειών από την ΟΜΑΚ
Ανθρώπινη αλυσίδα «Αγκαλιάζουμε το Κόδρα»
Ζωντανή μουσική από μαθητικά και άλλα μουσικά σχήματα
(Ελάτε με τα μουσικά σας όργανα να τραγοηδήσουμε όλοι μαζί )

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Να γίνει ανάπλαση και αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να παραμείνει αδόμητο και να απομακρυνθούν πάσης φύσεως εμπόδια που απαγορεύουν την πρόσβαση στο Δημόσιο Χώρο.
Να παραμείνει το πρώην στρατόπεδο Κόδρα αποκλειστικά χώρος πρασίνου, χωρίς καμία επιπλέον δόμηση και να αποκλειστεί οποιαδήποτε προσπάθεια εμπορευματικών δραστηριοτήτων Να φύγει το ΝΑΤΟ και η Ναυτική Βάση Β. Ελλάδος από το Κόδρα.
Το Παλατάκι είναι μέρος του αρχαιολογικού χώρου του Κόδρα. Η Κυριότητα και η διαχείριση έχουν καταχρηστικά μεταβιβαστεί στην ΕΤΑΔ. Άμεσα να διεκδικηθεί από το Δήμο Καλαμαριάς.
Να μην οικοπεδοποιηθούν εκτάσεις που μπορούν να αποτελούν ελευθέρους χώρους
Ο Δήμος Καλαμαριάς να σεβαστεί και να υλοποιήσει την απόφαση 293/2023, που πάρθηκε κάτω από την πίεση των φορέων, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το πρώην Στρατόπεδο Κόδρα πρέπει να κηρυχθεί περιοχή Ειδικού Νομικού Καθεστώτος και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την δεντροφύτευση 1922 δέντρων.
Σε συμμόρφωση με την απόφαση 288/2003 του Συμβουλίου της Επικρατείας να απαγορευτεί η διέλευση και η στάθμευση οχημάτων εντός του Κόδρα (πλην των οχημάτων έκτακτου ανάγκης και ΑΜΕΑ).
Ο Δήμος να διεκδικήσει ΑΜΕΣΑ την παραχώρηση των 20,5 στρεμμάτων, εντός του Κόδρα) από τον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ).

Συνδιοργάνωση: Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Καλαμαριάς, Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «Η Μπουμπουλίνα», Σύλλογος Κατιρλιωτών «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος», Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Καλαμαριάς- Σωματείο Ατόμων Με αναπηρία και Γονέων και Κηδεμόνων Αυτών “Ηλιάτορας” και με την υποστήριξη εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών και δημοτών της Καλαμαριάς.

Υγειονομική κάλυψη: ΟΜΑΚ

Υπενθυμίζεται ότι δεν επιτρέπεται το παρκάρισμα εντός των ορίων του Κόδρα και ότι σεβόμαστε τον χώρο και τον διατηρούμε καθαρό.