Σε καλοκαιρινούς ρυθμούς θα κινηθεί ο καιρός την Τρίτη, όμως αυτό δεν θα κρατήσει, καθώς αναμένεται να έρθει στη χώρα ο Ωμέγα εμποδιστής.

Ειδικότερα, την Τρίτη σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 6 έως 25-26, στη Θεσσαλία από 8 έως 27-28, στην Ήπειρο από 8 έως 26-27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 12 έως 27-29 βαθμούς, στα Επτάνησα από 12 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 13 έως 25-26 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 16 έως 25-27 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στα νότια τμήματά του 6 μποφόρ.

Βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο, ενώ στα βορειότερα τμήματα το θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε σχεδόν αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27-28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη λόγω του Ωμέγα εμποδιστή -Βροχές στα δυτικά το Σαββατοκύριακο

Το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει από την Τετάρτη, με τους βοριάδες στο Αιγαίο να ενισχύονται και τη θερμοκρασία να πέφτει αισθητά και να βρίσκεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, κάτι που δεν θα αλλάξει μέχρι και το Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει λόγο για καιρικές συνθήκες που συναντάμε συνήθως τον Νοέμβριο, αναμένοντας ένα βροχερό Σαββατοκύριακο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Θοδωρής Κολυδάς, υποστηρίζοντας ότι οι βροχές που περιμένει να κάνουν την εμφάνισή τους στο τέλος της εβδομάδας θα είναι στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με αραιές νεφώσεις κατά τόπους. Στην Κρήτη λίγες παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής το πρωί.

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 και κατά τόπους στα νότια τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά:

ΑΤΤΙΚΗΚαιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις.Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΚαιρός: Σχεδόν αίθριος με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις.Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗΚαιρός: Σχεδόν αίθριος με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις.Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚαιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις.Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚαιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις.Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗΚαιρός: Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε η υπάρχει η πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Στις Κυκλάδες σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις.Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 και τοπικά στην Κρήτη έως 27 με 28 και στα νότια έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚαιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις.Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑΚαιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις.Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη αναμένονται την Τετάρτη τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο και τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά 3 έως 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 και από το βράδυ πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

Την Πέμπτη αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το μεσημέρι. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Παρασκευή αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Από το βράδυ οι νεφώσεις στα δυτικά θα πυκνώσουν, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.