Σε φθινοπωρινούς ρυθμούς αναμένεται να κινηθεί ο καιρός προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, αφήνοντας πίσω το «καλοκαίρι» των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Χ (πρώην Twitter) ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση κι ενδέχεται να πέσει κάτω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ενώ για το επόμενο Σαββατοκύριακο αναμένονται βροχές στα δυτικά.

«Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Μετά από πολύ χρονικό διάστημα προβλέπεται να έχουμε πτώση της θερμοκρασίας με διάρκεια και με τιμές κοντά ή λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή (Xάρτης 1).Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος μπαίνει και λίγο “αχνό μπλέ” στη ζωή μας (Χάρτης 2)Οι βροχές της Κεντρικής Μεσογείου -που εκεί θα είναι πολλές και έντονες- δίνουν μια ελπίδα και σε μας. Βέβαια, απ’ ό,τι δείχνουν τα προγνωστικά, οι περιοχές που θα ωφεληθούν στη χώρα μας θα είναι οι δυτικές για το ερχόμενο ΣΚ (Χάρτης 3).Στην μακροπρόθεσμη προοπτική, υπάρχει κάποιο “φως” στο τέλος της περιόδου από το τέταρτο βίντεο που ακολουθεί, αλλά η πρόγνωση αυτή είναι επισφαλής διότι βρίσκεται αρκετά μακριά στον προγνωστικό μας ορίζοντα (Βίντεο 4)».

Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 25 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά:

ΑΤΤΙΚΗΚαιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις.Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΚαιρός: Σχεδόν αίθριος με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις.Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗΚαιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις.Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚαιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις.Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚαιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν στην νότια Πελοπόννησο να βρέξει τοπικά.Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗΚαιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις.Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 με 27 και τοπικά στην Κρήτη τους 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚαιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις.Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑΚαιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις.Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.