Η πτώση της θερμοκρασίας κατά 5 με 6 βαθμούς και οι ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο θα αποτελούν τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ο «Ωμέγα Εμποδιστής» δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για να ενισχύονται οι βοριάδες στο Αιγαίο, οι οποίοι θα φτάνουν τα 6 με 7, τοπικά και 8 μποφόρ. Το ίδιο σύστημα φέρνει ψυχρές αέριες μάζες από την ανατολική και βορειοανατολική Ευρώπη. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η θερμοκρασία να υποχωρήσει στους 20 με 23 βαθμούς. Θα έχει αρκετή ψύχρα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά, δεν αναμένονται βροχές.
«Φρούδες ελπίδες οι βροχές και τα χιόνια. Το μόνο στάνταρ, η πτώση της θερμοκρασίας και οι τοπικά θυελλώσεις άνεμοι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κολυδάς.
Κλείσιμο
«Οι βροχές πολύ λίγες και τα χιόνια για τα οποία αναφερόμαστε μόλις χθες, σχεδόν ανύπαρκτα (ακόμη και στο Καιμακτσαλάν), καθώς απουσιάζει ο πολυπότητος υετός και γι’ αυτό θα σημειωθούν μόνο στις κορυφές των βουνών (πάνω απο τα 2.000μ)» πρόσθεσε.
ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ – ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΤΑΝΤΑΡ, Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΑ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ✅Η πτώση της θερμοκρασίας κατά 5 με 6 βαθμούς τις επόμενες ημέρες και οι ενισχυμένοι βοριάδες την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Αιγαίο θα αποτελούν τα κυριότερα… pic.twitter.com/50kmsTCu1p— Theodoros Kolydas (@KolydasT) October 16, 2024
Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας ανήρτησε έναν πίνακα με ενδεικτικές θερμοκρασίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Λάρισα και Πάτρα.
Σημαντική ενίσχυση των βοριάδων με ριπές που θα ξεπερνούν τα 90km/h

Σε ποιες περιοχές οι ριπές των ανέμων θα ξεπράσουν τα 90 χλμ/ώρα – Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο

Content snippet: CookieBar