Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα συνεχιστούν έως και την Τετάρτη, αλλά από την Πέμπτη το σκηνικό του καιρού αλλάζει και γίνεται πιο φθινοπωρινό.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, το επόμενο τριήμερο ο καιρός θα είναι αίθριος, με το θερμόμετρο να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, μεταξύ 26 και 28 βαθμών Κελσίου ως προς τη μέγιστη θερμοκρασία.

Ωστόσο, από την Πέμπτη αλλάζει άρδην το σκηνικό.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν από μέτριοι σε ισχυροί έως και τοπικά πολύ ισχυροί στο Αιγαίο, με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει πτώση 6-8 βαθμών ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, όπου την Πέμπτη η θερμοκρασία θα κάνει «βουτιά» έξι βαθμών Κελσίου και την Παρασκευή η μέγιστη αναμένεται να μην ξεπεράσει τους 19 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 14-10

Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 25 με 28 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15-10

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διεθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16-10

Στη Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο και τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά 3 έως 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 και από το βράδυ πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17-10

Στα ανατολικά ηπειρωτικά νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το μεσημέρι. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-10

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Από το βράδυ οι νεφώσεις στα δυτικά θα πυκνώσουν, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.