Συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό όταν το φέρι μποτ “Αγία Θεοδώρα” που εκτελούσε την γραμμή Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας, προσάραξε σε αβαθή στο δέλτα του Καλαμά το βράδυ της Δευτέρας (28/10), για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό όταν πλοίο που εκτελούσε την γραμμή Κέρκυρας- Ηγουμενίτσας και προσάραξε στο δέλτα του Καλαμά.

Το πλοίο είχε ξεκινήσει με καθυστέρηση από την Κέρκυρα καθώς, ενώ επρόκειτο να ξεκινήσει στις 17:30, σήκωσε άγκυρα περίπου στις 18.00. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλοίο επιβαίνουν περίπου 550 άτομα, που σύμφωνα με την ΕΡΤ, κανείς δεν κινδυνεύει ή έχει τραυματιστεί.

Επιβάτες με αναρτήσεις τους σε κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι ακούστηκε ένας θόρυβος πριν το πλοίο ακινητοποιηθεί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή την ώρα εξετάζεται ο τρόπος αντιμετώπισης του περιστατικού, δηλαδή εάν θα ρυμουλκηθεί άμεσα ή αν προηγουμένως θα απομακρυνθούν οι επιβάτες με άλλο πλοίο.

Ήδη, το πλοίο έχουν προσεγγίσει 2 σκάφη του Λιμενικού για να εξετάσουν την κατάσταση. Το πλοίο έχει πλέον σβηστές τις μηχανές του, αλλά, μέχρι στιγμής,τα σαλόνια και το κατάστρωμα φωτίζονται.