Κάμαλα Χάρις: Έχει όπλο Glock και παραδέχεται ότι έχει πυροβολήσει

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, Κάμαλα Χάρις αποκάλυψε ότι διαθέτει ένα ημιαυτόματο πιστόλι Glock, με το οποίο έχει «ασφαλώς» πυροβολήσει ήδη, αλλά σε σκοπευτήριο.

«Έχω ένα Glock εδώ και αρκετό καιρό», δήλωσε η Χάρις σε συνέντευξή της στην εκπομπή «60 λεπτά» του δικτύου CBS, απαντώντας στο δημοσιογράφο που την ρωτούσε αν διαθέτει κάποιο όπλο.

Σε ερώτηση αν έχει ήδη πυροβολήσει με αυτό η Κάμαλα Χάρις απάντησε: «Ασφαλώς και το έχω κάνει. Σε σκοπευτήριο». Στα μέσα Σεπτεμβρίου, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είχε ήδη αποκαλύψει στη Όπρα Γουίνφρεϊ ότι είχε στην ιδιοκτησία της ένα όπλο. Ωστόσο δεν είχε διευκρινίσει τι τύπου όπλο και πει ότι θα πυροβολούσε όποιον παρείσακτο παραβίαζε την κατοικία της.

Μέχρι πρόσφατα, η Κάμαλα Χάρις σπάνια έλεγε ότι διαθέτει όπλο προκειμένου να είναι πιο κοντά με την «γραμμή» των Δημοκρατικών, που θα ήθελαν περισσότερους ελέγχους και περιορισμούς στην οπλοκατοχή.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι οι εκλογές με τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ στις 5 Νοεμβρίου προβλέπονται στήθος με στήθος, αναγκάστηκε να πάρει θέση υπέρ των όπλων σε μια χώρα που αριθμεί περισσότερα όπλα από κατοίκους.

Ο Τραμπ κατηγορεί συχνά την αντίπαλό του, ακόμα και στην τηλεμαχία που τους έφερε αντιμέτωπους στις 10 Σεπτεμβρίου, ότι θέλει να κατάσχει τα όπλα των Αμερικανών, παρόλο που το δικαίωμα στην οπλοκατοχή προστατεύεται από τη Δεύτερη Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος.

Η Κάμαλα Χάρις απορρίπτει τους ισχυρισμούς αυτούς, προσθέτοντας ότι ο συνυποψήφιός της Τιμ Γουολς διαθέτει κι αυτός όπλο.