Ισραήλ: Σε νεκροτομείο του Τελ-Αβίβ η σορός του Σινουάρ για «πρόσθετες εξετάσεις» – ΦΩΤΟ

Ισραήλ: Σκοτώθηκε από τους IDF ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ – Επίσημη επιβεβαίωση

Η σορός του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, μεταφέρθηκε σήμερα σε νεκροτομείο του Τελ-Αβίβ για «περαιτέρω εξετάσεις», έπειτα από τον θάνατό του από τον στρατό στη Γάζα, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ σε ισραηλινή επιχείρηση στην Γάζα, επιβεβαίωσαν ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατς και οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις.

«Η σορός του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, έφτασε πριν από λίγο στο Εθνικό Κέντρο Ιατροδικαστικής, που βρίσκεται στο Τελ-Αβίβ, όπου πρέπει να γίνουν “πρόσθετες εξετάσεις”», σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Ο μαζικός δολοφόνος Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη σφαγή και τις φρικαλεότητες της 7ης Οκτωβρίου, σκοτώθηκε σήμερα από στρατιώτες των IDF», είπε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Και συνέχισε: «Αυτό είναι ένα μεγάλο στρατιωτικό και ηθικό επίτευγμα για το Ισραήλ και μια νίκη για ολόκληρο τον ελεύθερο κόσμο ενάντια στον σατανικό άξονα του ριζοσπαστικού Ισλάμ με επικεφαλής το Ιράν».

Ο Ισραέλ Κατς τόνισε ότι η δολοφονία δημιουργεί μία δυνατότητα για την άμεση απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων και για τη δημιουργία μιας Γάζας χωρίς τον έλεγχο της Χαμάς και του Ιράν. «Το Ισραήλ χρειάζεται την υποστήριξη και τη βοήθειά σας τώρα περισσότερο από ποτέ για να προωθήσουμε από κοινού αυτούς τους σημαντικούς στόχους», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ.

Ταυτόχρονα οι IDF με ανακοίνωση τους επιβεβαίωσαν την δολοφονία του Σινουάρ. Σε ανάρτηση στο Χ οι IDF ανέφεραν ότι «Εξοντώθηκε: Γιαχία Σινουάρ».

Ο εκπρόσωπος των IDF και η εκπρόσωπος της Σιν Μπετ επιβεβαίωσαν ότι χθες το βράδυ, 16 Οκτωβρίου 2024, οι δυνάμεις των IDF της Νότιας Διοίκησης σκότωσαν τον Γιαχία Σινουάρ.

Δείτε σχετική ανάρτηση

Eliminated: Yahya Sinwar.
— Israel Defense Forces (@IDF) October 17, 2024

Προσοχή σκληρές εικόνες από την σορό του Σινουάρ, όπως δημοσιεύονται στα ισραηλινά ΜΜΕ.
Η σορός του ηγέτη της Χαμάς μεταφέρεται από τους στρατιώτες των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.
Η εικόνα της σορού του Σινουάρ που εντοπίστηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες στα ερείπια κτιρίου.
Νωρίτερα το Ισραήλ επιβεβαίωσε στους Αμερικανούς αξιωματούχους ότι ο ηγέτης της Χαμάς είναι νεκρός σύμφωνα με τις αρχικές εξετάσεις DNA, δήλωσε άτομο που γνωρίζει το θέμα στο αμερικανικό δίκτυο CNN.
Σύμφωνα με πληροφορίες στα ισραηλινά ΜΜΕ από την εξέταση των οδοντιατρικών αρχείων του Σινουάρ, τα οποία έχουν στην κατοχή τους οι ισραηλινές αρχές αφού ο ηγέτης της Χαμάς πέρασε χρόνια σε φυλακές του Ισραήλ, και των φωτογραφιών της σορού οι επιστήμονες κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον νεκρό με τον Σινουάρ.
Το ισραηλινό δίκτυο Channel 12 δημοσίευσε έγγραφο της ισραηλινής αστυνομίας που δείχνει ότι σε ένα από τα τεστ αναγνώρισης που έγιναν στην σορό που ανακτήθηκε χθες από τις ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) υπήρξε πλήρης ταύτιση με τον ηγέτη της Χαμάς.