Ισραήλ: Οι IDF εξουδετέρωσαν τον επικεφαλής του αντιαρματικού πυραυλικού συστήματος της Χεζμπολάχ

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ κατάφερε να εξουδετερώσει τον επικεφαλής του αντιαρματικού πυραυλικού συστήματος της ελίτ μονάδας Ραντβάν της Χεζμπολάχ, Μοχάμεντ Καμέλ Νάιμ.

Ο Νάιμ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις εκτοξεύσεις πυραύλων κατά του Ισραήλ από το έδαφος του Λιβάνου, στοχοποιήθηκε στην περιοχή Ναμπατίγια, σύμφωνα με την επίσημη δήλωση του στρατού.

Οι IDF δημοσίευσαν μάλιστα ένα βίντεο από την αεροπορική επίθεση, που φέρεται να κατέστρεψε τον στόχο με μεγάλη ακρίβεια. Ο θάνατος του Νάιμ αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα για τη Χεζμπολάχ, η οποία βασίζεται στις ελίτ δυνάμεις της Ραντβάν για την αμυντική και επιθετική της στρατηγική κατά του Ισραήλ.

כלי טיס של חיל האוויר תקף במרחב נבטיה שבלבנון, וחיסל את המחבל מחמד כאמל נעים, מפקד מערך טילי הנ”ט ביחידת רדואן של ארגון הטרור חיזבאללה >> pic.twitter.com/ikeTmhjwxG
— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) October 14, 2024

Νωρίτερα σήμερα ήχησαν σειρήνες προειδοποίησης στο κεντρικό Ισραήλ, λόγω εκτόξευσης πυραύλων από τον νότιο Λίβανο. Οι επιθέσεις από το έδαφος του Λιβάνου επιβεβαιώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος ανακοίνωσε ότι αρκετά βλήματα κατευθύνθηκαν προς το Ισραήλ, πυροδοτώντας την ενεργοποίηση των αντιαεροπορικών συστημάτων της χώρας.

🔴 Rocket Alert [11:19:25] – 52 Alerts 🔴:
• Sharon — Kfar Yedidia, Gan Yoshia, Zemer, Nordia, Hofit, Kfar Netter, Avihail, Kfar Yona Industrial Zone, Ruppin Academic Center, Be’erotaim, Kfar Haim, Tnuvot, Givat Shapira, Bahan, HaMa’apil, Netanya – West, Beit HaLevi, Ein Sarid,… pic.twitter.com/fUWU2KCWBP
— ILRedAlert (@ILRedAlert) October 14, 2024

Στο μεταξύ, η Χεζμπολάχ, το ισχυρό σιιτικό κίνημα του Λιβάνου, δήλωσε ότι επιτέθηκε σε ισραηλινή ναυτική βάση κοντά στη Χάιφα, λίγες μόνο ώρες μετά από μια άλλη επίθεση σε στρατιωτική βάση στην ίδια περιοχή, στην οποία φέρεται να σκοτώθηκαν τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες.

Η Χεζμπολάχ, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι παραμένει σε «εγρήγορση και προετοιμασμένη να υπερασπιστεί τον Λίβανο από κάθε επιθετική ενέργεια», διευκρινίζοντας ότι μαχητές της χρησιμοποίησαν «όλμους του πυροβολικού εναντίον συγκεντρωμένων στρατιωτών του εχθρού» σε αυτό το χωριό.

Με πληροφορίες από: Times of Israel, ΑΠΕ-ΜΠΕ