Νέα πλάνα δευτερόλεπτα πριν οι στρατιώτες του IDF φτάσουν στην ταυτοποίηση της σορού του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ έδωσε στη δημοσιότητα το Ισραήλ.

Η επιχείρηση διεξήχθη από το 450 Τάγμα Πεζικού της Ταξιαρχίας Μπισλαμάχ στις 16 Οκτωβρίου, με έναν στρατιώτη να καταγράφει καρέ καρέ τις δραματικές στιγμές.

Σύμφωνα με το βίντεο, ο στρατιώτης, ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση, είχε εγκαταστήσει κάμερα για την καταγραφή των κινήσεων, χωρίς να γνωρίζει ότι στόχος ήταν ο ηγέτης της Χαμάς. Οι συνομιλίες μεταξύ του στρατιώτη και του διοικητή του, που επίσης καταγράφηκαν, αποκαλύπτουν τη στρατηγική της αποστολής και το σχεδιασμό για τις επόμενες κινήσεις.

Ισραήλ: Δείτε το βίντεο από την επιχείρηση της 16η Οκτωβρίου

Ο στρατιώτης ακούγεται να λέει «ένας ακόμα τρομοκράτης εξοντώθηκε», ενώ ο διοικητής του απαντά πως «μπορεί να υπάρχουν και άλλοι τριγύρω στα συντρίμμια», εκφράζοντας παράλληλα ικανοποίηση για την απόδοση του τάγματος και του ελεύθερου σκοπευτή.

Τα πλάνα δείχνουν το σημείο όπου ο Σινουάρ βρέθηκε νεκρός, σε έναν κατεστραμμένο όροφο κτιρίου που είχε υποστεί σφοδρά πλήγματα από το ισραηλινό τανκ τύπου Merkava.