Ισραήλ: Απουσίαζαν ο Νετανιάχου και η σύζυγός του από το σπίτι – Μπαράζ χτυπημάτων από το πρωί

Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας ασφαλίζουν έναν δρόμο κοντά στο σπίτι του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά την εκτόξευση ενός drone από τον Λίβανο, στην Καισάρεια του Ισραήλ το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024. (AP Photo/Ariel Schalit)

Ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα εκτοξεύθηκε εναντίον της ιδιωτικής κατοικίας του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια, ανακοινώθηκε νωρίτερα από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού, μετά την ανακοίνωση από τις ένοπλες δυνάμεις ότι ένα drone προερχόμενο από το Λίβανο έπληξε μια «δομή» σ’ αυτή την παραλιακή πόλη του κεντρικού Ισραήλ.

«Ένα drone εκτοξεύθηκε προς την κατοικία του πρωθυπουργού στην Καισάρεια. Ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του δεν ήταν εκεί και το επεισόδιο δεν προκάλεσε θύματα», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι υπηρεσίες του Νετανιάχου.

Το Channel 12 αναφέρει ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι στην περιοχή της Χάιφα νοσηλεύονται με ελαφρούς τραυματισμούς που υπέστησαν σε μπαράζ ρουκετών από τον Λίβανο. Ένα κτίριο κατοικιών στο προάστιο Kiryat Ata της Χάιφα υπέστη επίσης ζημιές στην επίθεση, μαζί με αυτοκίνητα σταθμευμένα κοντά.

Πλάνα που δημοσιεύτηκαν στα κοινωνικά δίκτυα και ελήφθησαν από εβραϊκά μέσα δείχνουν μια φωτιά που ξέσπασε σε ένα από τα σημεία πρόσκρουσης πυραύλων.

🚨בוקר לא שקט🚨
💥קריית אתא:
חובשים והפראמדיקים של מד״א מפנים לבית החולים רמב״ם 2 נפגעים: גבר בן 29 במצב קל-בינוני עם פציעות מרסיסים וגבר בן 23 במצב קל.
תיעודים מזירת הנפילה בקריית אתא. pic.twitter.com/lgWgXjeM6C
— Tal Z 🖤⚜ (@TAL_TALZ) October 19, 2024

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινό πλήγμα που είχε στόχο, για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ, τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Βηρυτό με το βόρειο Λίβανο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

«Πλήγμα του ισραηλινού εχθρού σε όχημα στην Τζουνιέχ στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους», ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI, «τρεις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν με στόχο ένα όχημα (…) μέσα στο οποίο βρίσκονταν ένας άνδρας και η σύζυγός του στον αυτοκινητόδρομο».

Το πλήγμα σημειώθηκε στον τομέα της Τζουνιέχ, μια χριστιανική ζώνη στην οποία δεν είχαν συμβεί μέχρι τώρα βιαιότητες.

Reports of Two Deaths following an Israeli Strike on a Car to the North of Beirut. pic.twitter.com/m614YvH988
— OSINTdefender (@sentdefender) October 19, 2024

Το ANI διευκρίνισε πως τα δύο πρόσωπα που βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο διέφυγαν και κατέφυγαν σε ζώνη με δένδρα κατά μήκος του δρόμου, πριν στοχοθετηθούν και πάλι και σκοτωθούν.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, που βρίσκεται επιτόπου, είδε πολλούς στρατιώτες του λιβανικού στρατού να αναπτύσσονται μετά την επίθεση σ’ αυτό τον αυτοκινητόδρομο.

Έπειτα από ένα χρόνο με ανταλλαγές πυρών στα σύνορα, το Ισραήλ και η φιλοϊρανική Χεζμπολάχ βρίσκονται πλέον σε ανοιχτό πόλεμο στο Λίβανο, όπου ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε στις 30 Οκτωβρίου χερσαία επίθεση στο νότο.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε την περασμένη νύχτα επιδρομές εναντίον του νότιου και του ανατολικού Λιβάνου, σύμφωνα με το ANI.

Η Χεζμπολάχ, από την πλευρά της, ανέλαβε την ευθύνη για επιθέσεις χθες, Παρασκευή, το βράδυ εναντίον του Ισράηλ, μία από τις οποίες πραγματοποιήθηκε με «εκρηκτικά drones» εναντίον στρατιωτικής βάσης στο κέντρο της χώρας.

Σήμερα ανακοινώθηκε από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι ένα drone εκτοξεύθηκε εναντίον της ιδιωτικής κατοικίας του στην Καισάρεια του κεντρικού Ισραήλ, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα.

Ισραηλινός Στρατός: Ο αναπληρωτής διοικητής της περιοχής Μπιντ Τζμπέιλ της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή

Οι IDF αναφέρουν ότι μαχητικά αεροσκάφη στόχευσαν χθες και σκότωσαν έναν αναπληρωτή διοικητή της Χεζμπολάχ που ήταν υπεύθυνος για την περιοχή Bint Jbeil του νότιου Λιβάνου.

Σε μια επιχειρησιακή ενημέρωση σημειώνεται πως ο Nasser Abd Elaziz Rashid ήταν υπεύθυνος για την εκτόξευση ρουκετών στο Ισραήλ που προερχόταν από πολλές πόλεις στο νότιο Λίβανο.

Τα πλήγματα έρχονται καθώς οι επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ συνεχίζονται στο νότιο Λίβανο, λέει ο IDF, προσθέτοντας ότι τις τελευταίες 24 ώρες στρατεύματα εντόπισαν και κατέστρεψαν πολλά όπλα, συμπεριλαμβανομένου ενός εκτοξευτήρα αντιαρματικών πυραύλων Kornet που προετοιμάστηκε για εκτόξευση προς τις βόρειες ισραηλινές κοινότητες.

Ο στρατός έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από τα χτυπήματα.

כוחות צק”ח 188 הכווינו כלי טיס של חיל האוויר, שתקף משגר ממנו בוצעו שיגורים זמן קצר קודם לכן לעבר הכוחות, לא היו נפגעים.
כוחות אוגדה 98 איתרו והשמידו ביממה האחרונה מצבורי אמצעי לחימה במהלך פעילות הכוחות בדרום לבנון, בהם נשקים, טילי נ”ט וציוד צבאי נוסף>> pic.twitter.com/Itqb2BECAL
— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) October 19, 2024