Για φωτιά στον πυρηνικό σταθμό του Καράτζ, έξω από την Τεχεράνη, κάνουν λόγο οργάνωση της αντιπολίτευσης του Ιράν και μετέδωσαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη (24/10).

Ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες σχετικά με φωτιά που φέρεται να ξέσπασε κοντά στον πυρηνικό σταθμό του Καράτζ.

Η οργάνωση κάνει λόγο για πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής.

Δεν υπάρχει επιβεβαίωση στα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν σχετικά με την πυρκαγιά ή για κάποια πιθανή αιτία που να οδήγησε σε αυτή.

ראשוני: ארגון אופוזיציה איראני מדווח על שרפה בתחנת הכוח הגרעינית בעיר כראג’. לפי שעה אין דיווחים בכלי תקשורת רשמיים באיראן@asafroz15 pic.twitter.com/2Fe5YQMdzZ— החדשות – N12 (@N12News) October 24, 2024

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται σε μια συγκυρία όπου οι σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν είναι στα άκρα. Το Ισραήλ έχει προαναγγείλει εδώ και καιρό ότι θα πραγματοποιήσει αντίποινα για την πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με το CNN, o Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συγκάλεσε νέα σύσκεψη, με περιορισμένο αριθμό ατόμων, για να συζητήσουν την απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο την Τρίτη. Είχε προηγηθεί η συνάντηση με τον Άντονι Μπλίνκεν.

Ο θάνατος του Γιάχια Σινουάρ θα έχει θετική επίδραση για την επιστροφή των Ισραηλινών ομήρων, την επίτευξη όλων των στόχων του πολέμου και για την επόμενη μέρα, τόνισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών.