Συνεχίζεται το θρίλερ με την υπόθεση της 50χρονης γυναίκας που βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της δολοφονίας του 60χρονου συζύγου της χορηγώντας του υδράργυρο, στη Θεσσαλονίκη.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού STAR, όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2018 όταν το θύμα βρισκόταν στο νοσοκομείο και τον Ιούλιο οι γιατροί βρήκαν υδράργυρο στα αυτιά του, αλλά και στα σεντόνια. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία και οι γιατροί κατέθεσαν πως δε χρησιμοποιούν αυτό το στοιχείο.

Έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις, δεν εντοπίστηκε τοξικότητα λόγω υδραργύρου, αλλά βρήκαν αυξημένα τα επίπεδα λοραζεπάμης, ισχυρή ουσία που εντοπίζεται σε αγχολυτικά. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να καταλάβουν πώς βρέθηκε αυτή η ουσία. Μόνοι επισκέπτες του θύματος ήταν η γυναίκα του και ο γιος του. Τελικά πήρε εξιτήριο τέλη Ιουλίου.

Καρδιακή ανακοπή η αρχική αιτία θανάτου του 60χρονου – Έγινε εκταφή

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Ενάμιση μήνα μετά ο 60χρονος άνδρας κατέληξε. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έγινε ούτε νεκροψία, ούτε τοξικολογικές, ούτε προανάκριση της ΕΛ.ΑΣ. γιατί το πιστοποιητικό θανάτου έγραφε ως αιτία την καρδιακή ανακοπή. Είχε την υπογραφή ιδιώτη γιατρού, ο οποίος δε γνώριζε το ιστορικό του θύματος.

Η ασφάλεια ενημερώθηκε για το περιστατικό και στις 19 Δεκεμβρίου του 2018 έγινε η εκταφή της σορού. Οι τοξικολογικές έδειξαν αυξημένα επίπεδα υδραργύρου. Ζητήθηκαν νέες ιατρικές γνωματεύσεις και έγινε έρευνα και στο σπίτι του. Όλο το υλικό συγκεντρώθηκε το 2021 και παραδόθηκε στον εισαγγελέα, με την υπόθεση αρχικά να αρχειοθετείται.

Χορηγός Επικοινωνίας

Το ανώνυμο τηλεφώνημα

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, τον Ιούνιο του 2023 η αστυνομία άνοιξε ξανά την υπόθεση.

Η υπόθεση βγήκε από το αρχείο μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα. Άνδρας από το περιβάλλον του 60χρονου, επικοινώνησε με την αστυνομία και υποστήριξε πως η σύζυγό του θύματος δηλητηρίαζε τον φίλο του με υδράργυρο.

Η Εισαγγελία ζήτησε συμπληρωματική Προκαταρκτική Εξέταση με την δικογραφία να υποβάλλεται το Δεκέμβριο του 2023 και τη δικαιοσύνη να προχωρά σε διώξεις.

Θεσσαλονίκη: Τι κατέθεσε η σύζυγος του θύματος

Η 50χρονη γυναίκα βρέθηκε ενώπιον του πρώτου ανακριτή στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο σε βάρος του 60χρονου συζύγου της.

Στην κατάθεσή της είπε: «Όλα είναι όπως πρέπει. Ο σύζυγός μου πέθανε πριν 6 χρόνια από την καρδιά του, έπαθε ανακοπή. Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα. Εγώ δεν έχω κάνει τίποτα, δεν γνωρίζω ποιος μπορεί να πήρε την αστυνομία και να ξανάνοιξε τον φάκελο».

Τελικά με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα κ ανακριτή αφέθηκε ελεύθερη με τον όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς και την εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα.

Iefimerida.gr