Για ακόμη μία χρόνια εντυπωσίασαν με την επίδειξή τους στην πλατεία Αριστοτέλους οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ).

Το κοινό κατέκλυσε την πλατεία Αριστοτέλους προκειμένου να παρακολουθήσει το γεγονός και το τμήμα της ΣΣΑΣ τους ξεσήκωσε όλους, αποσπώντας θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στις 26 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης αλλά και της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Το σημείο στο οποίο αποθεώθηκαν περισσότερο οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες της ΣΣΑΣ, ήταν όταν σχημάτισαν τη λέξη ΕΛΛΑΣ αλλά και την ελληνική σημαία με τα όπλα τους. 

Οι Θεσσαλονικείς καταχειροκρότησαν πολλές φορές στη διάρκεια της επίδειξης, ενώ υποδέχτηκαν και αποχαιρέτησαν τις γυναίκες και τους άντρες της Σχολής, με επευφημίες. Βοηθούντος και του καλού καιρού, η πλατεία Αριστοτέλους γέμισε από κόσμο και το θέαμα απόλαυσαν κυρίως τα παιδιά.

Μάγεψαν οι μπάντες 

Θερμά χειροκροτήματα απέσπασαν και οι μπάντες των Τριών Κλάδων των Ειδικών Δυνάμεων.

Κατά σειρά η μπάντα του Στρατού Ξηράς, του Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας αποθεώθηκαν επίσης από το κοινό που παρακολουθούσε εντυπωσιασμένο τις επιδείξεις. 

Στο τέλος, οι τρεις μπάντες ενώθηκαν και παιάνισαν συγχρονισμένα το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή».