Σημαιοστολισμένη η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την επέτειο του ΟΧΙ την 28η Οκτωβρίου 1940. 

Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση βρίσκεται σε εξέλιξη στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και πλήθος κόσμου αποθεώνει με χειροκροτήματα τα πολιτικά και στρατιωτικά τμήματα που παρελαύνουν. 

Παρούσα στην εξέδρα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας. Το “παρών” δίνουν εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής εξουσίας, των στρατιωτικών αρχών, φορέων και συλλόγων, ενώ την παρέλαση παρακολουθεί και ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Βασίλης Πάλμας.

Με ενδιαφέρον και αγωνία αναμένει το κοινό την επίδειξη του πιλότου της Ομάδας Επιδείξεων ΖΕΥΣ της Πολεμικής Αεροπορίας. Πιλότος θα είναι φέτος ο σμηναγός Γιώργος Σωτηρίου, ο οποίος θα εκτελέσει ακροβατικούς ελιγμούς ακριβείας.
Το αεροσκάφος που θα χρησιμοποιηθεί είναι ένα F-16C Block 52+. Πρόκειται για το μοναδικό μαχητικό επίδειξης παγκοσμίως που πραγματοποιεί ελιγμούς με CFTs.
Ο σμηναγός (Ι) Γεώργιος Σωτηρίου είναι πιλότος επίδειξης στην Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων F-16 «ΖΕΥΣ». Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006 και τοποθετήθηκε το 2012 στην 115 Πτέρυγα Μάχης με αεροσκάφη F-16 Block 52+. Από το 2013 υπηρετεί στην 343 Μοίρα και έχει καταγράψει πάνω από 1800 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 1500 σε F-16.

Δείτε live την παρέλαση: