Το επιτυχημένο τετρακίνητο SUV της ιαπωνικής εταιρείας θα αποκτήσει εξελιγμένο υβριδικό σύστημα σε συνεργασία με την Toyota.

Η Subaru ετοιμάζεται να λανσάρει ένα ολοκαίνουργιο Forester Hybrid, ενσωματώνοντας στο σχεδιασμό του την υβριδική τεχνολογία της Toyota.

H Subaru επιβεβαίωσε ότι το επερχόμενο υβριδικό θα διαθέτει τον χαρακτηριστικό επίπεδο κινητήρα της, σε συνδυασμό με το πλήρως υβριδικό σύστημα της Toyota, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα στη στρατηγική της για την ηλεκτροκίνηση.

Το Forester Hybrid θα κινείται από έναν τετρακύλινδρο boxer κινητήρα 2,5 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει 183 ίππους και 241 Nm ροπής.

Θα συνοδεύεται από ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κιβώτιο ταχυτήτων (CVT) και τη χαρακτηριστική τετρακίνηση της Subaru.

Το Forester Hybrid θα μοιράζεται το σύστημα κίνησης με το επερχόμενο Crosstrek Hybrid, με στόχο να ενισχύσει την ευελιξία των προϊόντων της Subaru και να διευρύνει την υβριδική γκάμα της.

Ενώ τα προηγούμενα εγχειρήματα της Subaru στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, όπως το Crosstrek Hybrid και το Solterra, είχαν μικτά αποτελέσματα, αυτή η συνεργασία με την Toyota σηματοδοτεί μια πιο αποφασιστική κίνηση προς την υβριδική τεχνολογία.

Η επίσημη παρουσίαση του νέου υβριδικού Forester αναμένεται προς τα τέλη της χρονιάς, διευρύνοντας με αυτόν τον τρόπο τη γκάμα της εταιρείας.