Τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα θα μοιάζουν σαν να έρχονται από το μέλλον χωρίς τα ρετρό στοιχεία που έχουν άλλοι.

Η Peugeot υιοθετεί μια φουτουριστική σχεδιαστική προσέγγιση για την εποχή των ηλεκτρικών οχημάτων, απομακρυνόμενη από τις ρετρό τάσεις που υιοθετούν αντίπαλοι όπως η Renault.

Ο Matthias Hossann, επικεφαλής σχεδιασμού της Peugeot, επιβεβαίωσε ότι η μάρκα δεν σχεδιάζει να αναβιώσει ιστορικά μοντέλα, αλλά θα παραπέμπει διακριτικά στην κληρονομιά της στα μελλοντικά σχέδια.

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού 2024, η Peugeot παρουσίασε το concept Inception, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τα ρετρό στιλ 4, 5 και Twingo EV της Renault.

Ο Hossann δήλωσε ότι ενώ το 2018 το concept E-Legend της Peugeot, εμπνευσμένο από το κλασικό 504, είχε καλή υποδοχή, δεν θα παραχθεί.

Ωστόσο, τα σχεδιαστικά του στοιχεία, επηρεάζουν τα τρέχοντα μοντέλα. Τόνισε ότι η Peugeot εστιάζει στη δημιουργία φουτουριστικών, ξεχωριστών αυτοκινήτων, διατηρώντας παράλληλα τη σύνδεση με την δύο και πλέον αιώνων ιστορία της.

Ο Hossann αναγνώρισε ότι ο νοσταλγικός σχεδιασμός μπορεί να είναι ωφέλιμος για τις μάρκες που χρειάζονται αναζωογόνηση, αλλά δεν το θεωρεί απαραίτητο για την Peugeot αυτή τη στιγμή.

Αντ’ αυτού, η μάρκα στοχεύει να εξισορροπήσει την πλούσια ιστορία της με την προοδευτική καινοτομία. Πιστεύει ότι η επανεφεύρεση είναι το κλειδί της επιτυχίας σε ένα αυτοκινητικό τοπίο γεμάτο με αναδυόμενους ανταγωνιστές.

Η σχεδιαστική στρατηγική της Peugeot επικεντρώνεται στο να κάνει τα αυτοκίνητά της άμεσα αναγνωρίσιμα, να διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του «αιλουροειδούς» και να εδραιώσει την ταυτότητά της σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη βιομηχανία.