Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, με ένα βίντεό της στην εβραϊκή γλώσσα, καλεί τους κατοίκους αρκετών ισραηλινών «οικισμών» να τους εκκενώσουν αμέσως.

Η Χεζμπολάχ λέει ότι αυτοί οι «οικισμοί» έχουν γίνει βάσεις για τον ισραηλινό στρατό και ότι τώρα είναι νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι για τους πυραύλους και τις ρουκέτες της Χεζμπολάχ.

WATCH ⚡️
Hezbollah released a Hebrew-language video warning residents of northern Israel to evacuate, claiming these areas are now legitimate military targets for Hezbollah’s missiles and rockets.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Like they haven’t been targeting these cities and towns for the last 12 months.. pic.twitter.com/m3X5TCsou3
— Open Source Intel (@Osint613) October 26, 2024

Νωρίτερα, ο στρατός του Ισραήλ ήρε ορισμένους περιορισμούς ασφαλείας για τους κατοίκους σε περιοχές του βορρά, μια πιθανή ένδειξη ότι δεν αναμένει κάποια άμεση επίθεση μεγάλης κλίμακας από το Ιράν ή τους πληρεξουσίους του στην περιοχή.

Η απόφαση αυτή ακολούθησε μια «αξιολόγηση της κατάστασης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του, στην οποία δεν γίνεται καμία αναφορά στον βομβαρδισμό στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Ιράν από το Ισραήλ τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, που πραγματοποιήθηκε σε αντίποινα για μια ιρανική επίθεση στο Ισραήλ αυτόν τον μήνα.

Στις περιοχές που βρίσκονται πλησιέστερα στα σύνορα με τον Λίβανο, όπου η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ εκτοξεύει εδώ και μήνες σφοδρούς βομβαρδισμούς ρουκετών εναντίον του Ισραήλ, τα σχολεία μπορούν πλέον να ανοίξουν, αρκεί να έχουν κοντά τους καταφύγια, δήλωσε ο ισραηλινός στρατός. Σε πόλεις λίγο πιο μακριά από τα σύνορα, πιο κοντά στην πόλη-λιμάνι Χάιφα, επιτρέπονται πλέον συγκεντρώσεις έως 2.000 ατόμων, πρόσθεσε.

Ο ισραηλινός στρατός έχει αυστηροποιήσει και χαλαρώσει τους περιορισμούς για το εσωτερικό μέτωπο κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ανάλογα με την εξελισσόμενη εκτίμησή του για το επίπεδο της απειλής.