Η στοχοποίηση των φαντάρων που αρνούνται να συμπράξουν στη γενοκτονία και τη συμμετοχή στον άδικο πόλεμο του Ισραήλ δεν θα περάσει

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024, 6:30 μμ

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους στρατευμένους νέους, που εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο. Οι απαράδεκτες δηλώσεις των βουλευτών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ Θάνου Πλεύρη και Πέτρου Παππά αντίστοιχα, που ζητούν την τιμωρία στρατευμένου λόγω της παρουσίας του σε αντιπολεμική διαδήλωση, αποτελούν αντιδημοκρατική προσπάθεια στοχοποίησης της φωνής των φαντάρων και συνολικά του αντιπολεμικού κινήματος στη χώρα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι φαντάροι δεν χάνουν την ιδιότητα του πολίτη και έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους για τα ζητήματα της επικαιρότητας. Το κυριότερο όμως είναι, ότι είναι οι πρώτοι που θα υποστούν τις ολέθριες συνέπειες της επικίνδυνης πολιτικής της κυβέρνησης, που επιδιώκει να εμπλέξει τη χώρα μας στο γενοκτονικό πόλεμο, που διεξάγει το Ισραήλ σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης αλλά και άλλων Αραβικών κρατών με επεμβάσεις, εξόντωση αμάχων και σειρά εγκλημάτων πολέμου. Τα δικαιώματα των φαντάρων ως πολιτών έχουν διασφαλιστεί με αγώνες στη Μεταπολίτευση και είναι αδιαπραγμάτευτα ως θεμέλια δημοκρατίας.

Ο λαός και οι στρατευμένοι νέοι δεν έχουν απλώς δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να εισφέρουν στην ειρήνη και να αντιταχθούν στην συμμετοχή της χώρας σε έναν άδικο πόλεμο και ιδιαίτερα τη στιγμή που η κυβέρνηση, χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση, στέλνει φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα και μετατρέπει την χώρα σε ορμητήριο πολέμου για τις πολεμικές εξορμήσεις Ισραήλ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

Δεν περιμέναμε φυσικά κάτι διαφορετικό από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον ακροδεξιό βουλευτή Θ. Πλεύρη από την λυσσαλέα υπεράσπισή του στο Ισραήλ, που απειλεί να οδηγήσει την ευρύτερη περιοχή σε ένα γενικευμένο πόλεμο και στην καταστολή κάθε φωνής υπεράσπισης της ειρήνης. Οι δε δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Παππά αποτελούν απλώς άλλη μια επιβεβαίωση της κατρακύλας του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κατ’ όνομα μόνο διατηρεί τη λέξη «αριστερά» ακόμη στον τίτλο του, ενώ έχει προσχωρήσει στον απροσχημάτιστο εναγκαλισμό του με το Νατοϊκό στρατόπεδο και οι βουλευτές του επιτίθενται στις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού.