Ανακοίνωση για την ισραηλινή επίθεση στην Τεχεράνη, τα ξημερώματα του Σαββάτου (26/10) εξέδωσε πριν από λίγη ώρα το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών, διαμηνύοντας ότι “το Ιράν έχει την υποχρέωση να υπερασπιστεί τον εαυτό του”.

Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών για την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε στρατιωτικές βάσεις της Τεχεράνης.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA, το γραφείο δημοσίων σχέσεων της ιρανικής αεράμυνας ανακοίνωσε “το Σάββατο ότι οι ισραηλινές επιδρομές εναντίον στρατιωτικών κέντρων στην Τεχεράνη, την επαρχία Ιλάμ στα δυτικά και την επαρχία Κουζεστάν στα νοτιοδυτικά αναχαιτίστηκαν και αποκρούστηκαν με επιτυχία”.

“Σύμφωνα με το δικαίωμα νόμιμης άμυνας, το οποίο κατοχυρώνεται στο Άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, το Ιράν έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι σε ξένες επιθέσεις“, ανέφερε η ανακοίνωση.

“Το Ιράν καταδικάζει απερίφραστα την επιθετική ενέργεια του σιωνιστικού καθεστώτος εναντίον πολλών στρατιωτικών κέντρων στη χώρα, χαρακτηρίζοντάς τη σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη του ΟΗΕ, ειδικά της αρχής της απαγόρευσης της απειλής ή χρήσης βίας κατά της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας των χωρών” συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Μέσω της ανακοίνωσης το Ιράν κάλεσε όλες τις χώρες της περιοχής να υπερασπιστούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και ευχαρίστησε τις χώρες που καταδίκασαν την επιθετική ενέργεια του Ισραήλ, υπογραμμίζοντας παράλληλα “την ευθύνη των κρατών-μελών του ΟΗΕ και των συμβάσεων για την πρόληψη της γενοκτονίας και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ζητώντας άμεση δράση για να σταματήσει η επιθετικότητα του Ισραήλ κατά της Γάζας και του Λιβάνου και να τερματιστούν οι πολεμικές ενέργειες του σιωνιστικού καθεστώτος”.