Πέρα από μια απλή πολυκατοικία, το Regent International στην Κίνα είναι ένας μικροσκοπικός κόσμος που δημιουργήθηκε για να ικανοποιεί κάθε ανάγκη των κατοίκων του χωρίς να χρειάζεται να βγουν έξω.

Όσον αφορά το μέγεθος και την αρχιτεκτονική του, είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά συγκροτήματα, που περιλαμβάνει περισσότερα από 5.000 διαμερίσματα. Συνολικά, η δομή θυμίζει ανεξάρτητη πόλη.

Στη φιλοσοφία του σχεδιασμού του, το έργο συνδυάζει στοιχεία από το μοντερνιστικό και το μπρουταλιστικό στυλ, δίνοντας έμφαση στη λειτουργικότητα και όχι στην αισθητική- χρησιμοποιεί ευθείες γραμμές, μεγάλη χρήση γυαλιού και μονόχρωμους τόνους. Η εξωτερική επιφάνεια χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενα γεωμετρικά μοτίβα που ενσαρκώνουν μια ιδέα που αποσκοπεί στη μεγιστοποίηση του διαθέσιμου χώρου.

Κοιτάζοντας το κτήριο, δημιουργείται η αίσθηση ότι οι κάτοικοι που ζουν στo Regent International στη Qianjiang Century City δεν χρειάζεται να ξαναπατήσουν το πόδι τους στον πραγματικό κόσμο. Το όνειρο να έχουν τα πάντα σε απόσταση αναπνοής είναι πραγματικότητα.

Το κινεζικό συγκρότημα διαμερισμάτων, το οποίο έχει ύψος 205 μέτρα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια στην κεντρική περιοχή της Hangzhou.

Το Regent International διαθέτει τα πάντα, από ένα χώρο εστίασης μέχρι κουρεία, ινστιτούτα περιποίησης, πισίνες, καφετέριες διαδικτύου και σούπερ μάρκετ μεσαίου μεγέθους.

Φυσικά, το κτίριο δεν μπορεί να προσφέρει καθαρό αέρα, εκτός. Αλλά εκτός από το να πάτε μια βόλτα, οι διαχειριστές του κτιρίου έχουν φροντίσει για κάθε σας επιθυμία.

Ένα άρθρο του 2023 από το Hangzhou Network Media, ανέφερε: «Κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής, το Regent International είχε περισσότερους από 30.000 κατοίκους».

Ωστόσο, μια έκθεση του 2021 που αναφέρεται στο άρθρο σημειώνει ότι μόνο 10.000 μόνιμοι κάτοικοι είχαν επισήμως ταυτοποιηθεί τότε (ο ισχυρισμός ότι 30.000 άνθρωποι ζουν στο κτίριο δεν επιβεβαιώνεται από αξιόπιστες πηγές. Ενώ ορισμένες αναφορές εκτιμούν ότι ζουν εκεί 10.000 έως 20.000 κάτοικοι, ο αριθμός των 30.000 μπορεί να αντικατοπτρίζει τη μέγιστη χωρητικότητα του κτιρίου και όχι την τρέχουσα πληρότητά του).

Το κτίριο έχει γίνει προηγουμένως viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χάρη στην κάλυψη του TikTok για τις πρωτόγνωρες ανέσεις που προσφέρει.

Ενώ αυτό που υπάρχει στο εσωτερικό είναι σίγουρα εντυπωσιακό, το πελώριο μέγεθος του κτιρίου είναι αυτό που αρχικά τράβηξε την προσοχή πολλών ανθρώπων στο διαδίκτυο. Σε ένα βίντεο που ανέβασε στο TikTok ο χρήστης @fatheristheone, η εμβέλεια του κτιρίου αναδεικνύεται με απίστευτα πλάνα από drone.

Όταν το κτίριο σχεδιάστηκε από την Alicia Loo, την επικεφαλής σχεδιάστρια του δεύτερου ξενοδοχείου επτά αστέρων στον κόσμο, του Singapore Sands Hotel, προοριζόταν για ξενοδοχείο έξι αστέρων.

Τώρα όμως ανθίζει ως κτίριο που διαθέτει χιλιάδες διαμερίσματα και κατοίκους.

Οι κομψές κατοικίες είναι κυρίως δημοφιλείς μεταξύ των φοιτητών και των νέων επαγγελματιών.

Και αν είστε περίεργοι για το πόσο κοστίζει να ζήσετε μέσα στο συγκότημα, τα μικρά διαμερίσματα χωρίς παράθυρα (ναι, σωστά διαβάσατε) συνήθως κοστίζουν περίπου 1.500 RMB το μήνα (190 ευρώ), σύμφωνα με τα τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Παράλληλα, ορισμένα από τα μεγαλύτερα διαμερίσματα με μπαλκόνια και παράθυρα διατίθενται στην αγορά για 4.000 RMB το μήνα (520 ευρώ).

Τα παράθυρα και τα μπαλκόνια έχουν τοποθετηθεί στρατηγικά έτσι ώστε να προσφέρουν πανοραμική θέα της μητρόπολης, διατηρώντας ωστόσο κάποιο μέτρο ιδιωτικότητας καθώς και φυσικό φωτισμό μέσα σε αυτούς τους χώρους διαβίωσης.

*Με πληροφορίες από: Unilad | Rarametric Architecture