Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκε την ιερά εικόνα της Παναγίας Εικοσιφοίνισσας ο Εύοσμός.

Συγκεκριμένα άνω των χιλίων ετών ιερά και αχειροποίητη εικόνα της Παναγίας Εικοσιφοίνισσας, αφίχθη για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη από το ιστορικό μοναστήρι της, στο όρος Παγγαίο, ενώ θα παραμείνει στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου μέχρι το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου. Ακόμα σε καθημερινή βάση κατά την παρουσία της εικόνας στον ναό θα τελούνται Θείες Λειτουργίες και ιερές αγρυπνίες. Παράλληλα μαζί της έφτασε στην πολυπληθή περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης αφίχθη και τμήμα των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη, το οποίο θα παραμείνει μόνιμα στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προς ευλογία των πιστών.

Ακριβέστερα η άφιξή της ιστορικής εικόνας στον Εύοσμο έγινε λιγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου, παρουσία του ο Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δράμας, κ. Δωρόθεο και πλήθος κόσμου, να παραβρίσκεται στην συμβολή των οδών Καραολη&Δημητρίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβα, να υποδέχεται και να προσκυνά την χάρη Της, ενώ τον ακολούθησαν ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, κ. Λευτέρης Αλεξανδρίδης και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και πρόεδρος της κεντρικής ένωσης δήμων Ελλάδος, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε πομπή της εικόνας μέχρι τον ιερό ναό, υπό τους ήχους της μπάντας του Αγίου Γεωργίου Λάρισας, με ευζώνους να την κρατούν και κοπέλες να την ραίνουν με άνθη, ενώ ακολουθούσαν δύο αρχιερείς, πλήθος ιερέων, μοναχές, εκατοντάδες μέλη πολιτιστικών συλλόγων με λάβαρα και παραδοσιακές φορεσιές και ένας πολύ μεγάλος αριθμός πιστών. Τέλος με τυμπανοκρουσίες και τον Εθνικό Ύμνο η ιερά εικόνα μπήκε στο ναό, όπου τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, κ. Λευτέρης Αλεξανδρίδης ανέφερε πως: “Είναι μεγάλη τιμή, χαρά και ευλογία για τον τόπο μας η άφιξη της ιεράς εικόνας της Παναγίας Εικοσιφοίνισσας και των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη. Υποδεχόμαστε την Παναγία μας, τη μητέρα όλου του κόσμου, η ιερά εικόνα της οποίας έφτασε στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου μετά από ενέργειες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας, Βαρνάβα. Είθε η χάρη Της να οδηγεί και να φωτίζει όλον τον κόσμο.” Στην υποδοχή της ιεράς εικόνας και των ιερών λειψάνων καθώς και στον Αρχιερατικό Εσπερινό παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Εσωτερικών και αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Γκιουλέκας, οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης και κ. Δημήτρης Κούβελας, ο συντονιστής του γραφείου του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, κ. Γιάννης Παπαγεωργίου, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Χρήστος Μήττας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού-Ευόσμου, κ. Δημήτρης Κεραμιδάς, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Χορηγός Επικοινωνίας