Μία από τις μόλις 50 Suzuki GSX-R750 Barry Sheene Edition βρίσκεται στη δημοπρασία στη Μεγάλη Βρετανία.

Πριν από σχεδόν 20 χρόνια η Suzuki παρουσίασε την εκπληκτική GSX-R750 K5 ακολουθώντας σχεδιαστικά τη θρυλική GSX-R1000 K5. Το συγκεκριμένο μοντέλο χαρακτηρίστηκε από τους περισσότερους ως το απόλυτο supersport μοντέλο κυρίως χάρη στην απίστευτα φιλική-ισορροπημένη του οδηγική συμπεριφορά που έκανε τους αναβάτες να απολαμβάνουν τη σπορ οδήγηση σε πίστα και δρόμο.

Η έλευση εκείνη την εποχή της νέας GSX-750 ενέπνευσε την Suzuki να δημιουργήσει μια ειδική έκδοση της μοτοσικλέτας αφιερωμένη στον τεράστιο Μπάρι Σιν. Ο Βρετανός, 3 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής GP500, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του με την Suzuki και έλαμψε οδηγώντας τις εργοστασιακές RG500.

Η Suzuki GSX-R750 Barry Sheene Edition κατασκευάστηκε σε μόλις 50 μονάδες και ο χρωματισμός της ήταν εμπνευσμένος από τη μοτοσικλέτα του 1977 που οδηγούσε ο Σιν. Τεχνικά, η μοτοσικλέτα παραμένει εργοστασιακή με τον τετρακύλινδρο κινητήρα των 749 κ.εκ. να αποδίδει 145 ίππους. Οι αναρτήσεις είναι κορυφαίες της Showa και τα φρένα της Tokico, ενώ το μαγικό πλαίσιο της «Gixxer» είναι αλουμινένιο περιμετρικό.

Η μοτοσικλέτα νούμερο #37 βρίσκεται σε δημοπρασία από τον Οίκο H&H Classics. Έχει μόλις 960 χιλιόμετρα στο οδόμετρό της και είναι σε κατάσταση καινούριου. Αν λοιπόν διαθέτετε περίπου 12.000-14.400 ευρώ μπορείτε μέχρι τις 30 Οκτωβρίου θα «χτυπήσετε» αυτό το κόσμημα. Αν το αποκτήσετε θα πάρετε μαζί ένα μπουφάν Barry Sheene Replica, σέλα συνεπιβάτη, ειδική πλακέτα και δύο κλειδιά!