Μετά την ανακοίνωση του Υφυπουργό Άμυνας ότι δίνεται λύση στο ιδιοκτησιακό και παραχωρείται στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Αδιαμφισβήτητα, η πρόσφατη ανακοίνωση του Υφυπουργού Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη σχετικά με την παραχώρηση του πάρκου Αλτιναλμάζη, από τον Στρατό, στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, είναι μία σημαντική και πολύ θετική εξέλιξη για μία υπόθεση που εδώ και χρόνια είχε βαλτώσει.
Υπενθυμίζεται ότι, τον Σεπτέμβριο του 2023, η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου προχώρησε σε διοικητική αποβολή του Δήμου από την έκταση, καθώς η παραχώρηση της χρήσης από τον Στρατό είχε λήξει από το τέλος του 2020, χωρίς εντωμεταξύ να υλοποιηθούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις που είχε αναλάβει ο Δήμος.

Τελικώς, μετά από διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων βρέθηκε η «χρυσή τομή» κι έτσι ο Δήμος μπορεί και πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση ενός σχεδίου αναγέννησης της έκτασης, η οποία βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. Δεν είναι μόνο τα σκουπίδια, τα μηχανήματα και τα διάφορα υλικά που βλέπετε παρατημένα σε διάφορα σημεία, στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν πριν λίγες εβδομάδες στην ομάδα «Φίλοι του πάρκου Αλτιναλμάζη». Είναι κυρίως η έλλειψη πρασίνου, λουλουδιών, δέντρων. Χρειάζεται να δοθεί μεγάλη βαρύτητα και φροντίδα τους επόμενους μήνες, ώστε με τον ερχομό της άνοιξης, το πάρκο Αλτιναλμάζη να είναι επιτέλους πραγματικό πάρκο, χώρος αναψυχής και όαση πρασίνου.