Η Citroen ανανεώνει ολόκληρη τη γκάμα των μικρομεσαίων της μοντέλων, με τα C4 και C4 X να παρουσιάζονται επίσημα στο Παρίσι, πριν καταφθάσουν στις αντιπροσωπείες το 2025.

Εντός ενός έτους, η γαλλική μάρκα έχει ανανεώσει ολόκληρη τη γκάμα των επιβατικών της, φέρνοντας αναβαθμίσεις. Συνεπώς, η μικρομεσαία κατηγορία δεν μπορούσε να λείπει από την εξίσωση.

Οι σημαντικές αλλαγές των νέων C4 και C4 X αφορούν αρχικά στην ωρίμανσή τους, ενώ ταυτόχρονα αποκτούν περισσότερα χαρακτηριστικά άνεσης και καλύτερη ευρυχωρία.

Ξεκινώντας από την εμφάνιση, αμφότερα τα μοντέλα ανανεώνονται αισθητικά, υιοθετώντας καταρχάς το νέο λογότυπο της εταιρείας και στοιχεία της καινούργιας σχεδιαστικής της προσέγγισης.

Η μάσκα συνδυάζεται με λεπτά φωτιστικά σώματα LED (τα ημέρα είναι δύο παράλληλες λωρίδες), τα οποία μαζί με τα πίσω φέρνουν ένα αρμονικό σύνολο. Το οποίο και στέκεται σε τροχούς 18 ιντσών, την ώρα που η Citroen προσφέρει πλέον δύο έξτρα χρώματα στις επιλογές.

Η ανανέωση συνεχίζεται και στο πίσω μέρος, όπου υπάρχει ένα πιο αγνό και χαρακτηριστικό σχήμα Citroen, με περισσότερη ακόμα ουσία και ένα πιο κομψό ντιζάιν. Συνολικά, πρόκειται για ένα σχήμα με εύληπτη ροή. Το C4 X έχει πιο μοναδικά χαρακτηριστικά μεταξύ των δύο, για να διατηρήσει το fastback στιλ.

Στο εσωτερικό τους, τα επανασχεδιασμένα Advanced Comfort καθίσματα αναλαμβάνουν τη φιλοξενία των επιβατών. Ο οδηγός έχει μπροστά του μία ολοκαίνουργια ψηφιακή οθόνη 7,0 ιντσών για τον πίνακα οργάνων, ενώ λίγο πιο δίπλα υπάρχει μία 10,0 ιντσών οθόνη αφής για το τελευταίας γενιάς infotainment του Group.

Το highlight των νέων τεχνολογιών είναι φυσικά το ChatGPT, το γνωστό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που ενεργοποιεί και απενεργοποιεί λειτουργίες ή δίνει πληροφορίες, όταν ο χρήστης ρωτάει ακόμα και με φυσική ροή του λόγου.

Η Citroen ανακοινώνει ότι οι χώροι είναι γενναιόδωροι για την κατηγορία, με το μεταξόνιο να φτάνει τα 2.670 χιλιοστά. Η ανάρτηση Citroen Advanced Comfort αναλαμβάνει την ενίσχυση της άνεσης, ενώ το σύνολο υποβοηθάται από 20 ηλεκτρονικά συστήματα.

Το πλάτος των νέων μοντέλων είναι στα 1,8 μέτρα, ενώ το πορτμπαγκάζ φτάνει τα 380 λίτρα χωρητικότητας, με την τιμή να ανεβαίνει στα 1.250 με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα.

Στην Ευρώπη, τα νέα C4 και C4 X θα έρθουν με μία σειρά από συστήματα πρόωσης, μεταξύ των οποίων και αμιγώς ηλεκτρικά.

Οι εκδόσεις EV των νέων μικρομεσαίων μοντέλων της Citroen θα διατεθούν με ηλεκτρικά μοτέρ των 110 (150 ίπποι ) ή των 115 kW (156 ίπποι ). Η αυτονομία του C4 θα κυμαίνεται μεταξύ 355 και 415 χιλιομέτρων, ενώ εκείνη του C4 X μεταξύ 360 και 425 χιλιομέτρων.

Ωστόσο, θα συνεχίσουν να υπάρχουν τα σαφώς πιο δημοφιλή ήπια υβριδικά συστήματα (48V) του Stellantis Group με τους 100 και 136 ίππους, με στάνταρ 6τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Τα νέα Citroen C4 και C4 X αναμένεται να λανσαριστούν στις αγορές της Ευρώπης κατά το πρώτο τρίμηνο του 2025.