Επίθεση της Χαμάς με πυραύλους στο Τελ Αβίβ – Δύο τραυματίες

Ο στρατός του Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι αρκετές ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα, αλλά περισσότερες λεπτομέρειες βρίσκονται υπό διερεύνηση. Σύμφωνα με την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης Μάγκεν Ντάβιντ Αντόμ (MDA), δύο γυναίκες, ηλικίας 30 ετών, τραυματίστηκαν ελαφρά από την πρόσκρουση ρουκέτας στο κεντρικό Ισραήλ και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, ενώ οι διασώστες περιέθαλψαν και άλλους που υπέστησαν κρίσεις άγχους κατά την προσπάθειά τους να καταφύγουν σε ασφαλή σημεία.

Following the Red Alert sirens in central Israel
In the Sdot Dan region, MDA EMTs and Paramedics are treating 2 female casualties in mild condition with shrapnel injuries and evacuating them to hospital.
Other locations being searched pic.twitter.com/rXELJpI5C5
— Magen David Adom (@Mdais) October 7, 2024

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι στην επίθεση εκτοξεύτηκαν πέντε ρουκέτες από το Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα.

❗️Initial reports: rocket falling in Holon, south of Tel Aviv, following rocket fire. pic.twitter.com/PUilWgDQO6
— ILRedAlert (@ILRedAlert) October 7, 2024

בהמשך להתרעות שהופעלו לפני זמן קצר במרכז הארץ זוהו חמישה שיגורים שחצו ממרחב ח׳אן יונס, זוהו נפילות במרחב, הפרטים בבדיקה.
יש להמשיך ולהישמע להנחיות פיקוד העורף. צה״ל ערוך בהגנה ובהתקפה בגזרות השונות
— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) October 7, 2024

Μέχρι στιγμής, περισσότερες από 35 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από το Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ. Συγκεκριμένα, 15 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν πριν τις 7 π.μ. στην περιοχή του Καρμιέλ, με κάποιες να αναχαιτίστηκαν και οι υπόλοιπες να προσγειώνονται σε ακατοίκητες περιοχές. Λίγο πριν τις 9 π.μ., 20 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν προς τη Δυτική Γαλιλαία, με τουλάχιστον μία να προσγειώνεται σε πόλη, προκαλώντας ζημιές σε αρκετά αυτοκίνητα.

Hezbollah launched missiles at western Galilee, resulting in multiple vehicles catching fire and causing damage to buildings.
It seems Hezbollah is using serious weapons now. pic.twitter.com/768UZNcbyO
— globle gaze (@globalgazes) October 7, 2024

Οι περισσότερες ρουκέτες της επίθεσης αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους IDF.

Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν με περισσότερες ρουκέτες να εκτοξεύονται στην περιοχή του Ντόβεβ, αν και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Οι IDF είχαν προειδοποιήσει νωρίτερα ότι η Χαμάς θα μπορούσε να προχωρήσει σε πυραυλική επίθεση, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού Ισραήλ, με αφορμή την πρώτη επέτειο της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου.

Η οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να μάχεται κατά της «επίθεσης» του Ισραήλ, στην επέτειο της επίθεσης του συμμάχου της, Χαμάς, που πυροδότησε τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας. Η Χεζμπολάχ ανέφερε ότι ο Λίβανος έχει πληρώσει «βαρύ τίμημα» για την απόφαση της ομάδας που υποστηρίζεται από το Ιράν να ανοίξει ένα «μέτωπο υποστήριξης» για τη Γάζα στις 8 Οκτωβρίου, αλλά «έχουμε εμπιστοσύνη… στην ικανότητά μας να αντισταθούμε στην ισραηλινή επιθετικότητα».

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ, αναφερόμενος στη σφαγή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου του 2023, επανέλαβε σε ανάρτησή του στο Xότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον εαυτό του. «Έχει περάσει ένα έτος από εκείνο το πρωί που το κράτος του Ισραήλ ξύπνησε από μια βάρβαρη επίθεση που οδήγησε στον πιο δίκαιο πόλεμο όλων των χρόνων μας. Ένα έτος σκληρού και συνεχούς πολέμου, μέρα και νύχτα», δήλωσε ο Γκαλάντ.

On October 7th 2023, the nation of Israel awoke, just to find ourselves in the nightmare of a brutal attack – children, women and men were murdered, burned, sexually assaulted or dragged into Gaza to be held hostage in tunnels, by the Palestinian terrorist organization, Hamas.…
— יואב גלנט – Yoav Gallant (@yoavgallant) October 7, 2024

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, φέρουμε μια βαθιά δέσμευση να συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να υπερασπιστούμε την πατρίδα και να είμαστε αντάξιοι της κληρονομιάς των αγαπημένων μας, των πεσόντων μας – πολιτών και στρατιωτών», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από: Times of Israel, Al Jazeera