Θρίαμβο του Εκρέμ Ιμάμογλου με 50,05% καταγράφουν τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών για την Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο των αυτοδιοικητικών εκλογών στη γειτονική Τουρκία. 

Με καταμετρημένο το 48,98% των ψήφων, ο νυν δήμαρχος λαμβάνει ποσοστό 50,05%%. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου προχώρησε σε μια πρώτη δήλωση κατά την οποία εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα πρώτα αποτελέσματα.

Διαβάστε σχετικά – Ιμάμογλου: Εχουμε πολύ καλά αποτελέσματα αυτή τη στιγμή αλλά παρακολουθούμε με αγωνία

Ο εκλεκτός του Τετζέπ Ερντογάν Μουράτ Κουρούμ βρίσκεται στο 41,21% γεγονός το οποίο ερμηνεύεται ως μια μεγάλη ήττα του Τούρκου προέδρου που ήλπιζε να πάρει πίσω τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η αντιπολίτευση έχει προβάδισμα έναντι του κόμματος του Ερντογάν στις τρεις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.
Στην Άγκυρα, ο δήμαρχος Μανσούρ Γιαβάς δείχνει ότι επανεκλέγεται κερδίζοντας 56,3% των ψήφων έναντι 36,3% του αντιπάλου του, με το 12,4% των ψήφων καταμετρημένο. Στην Σμύρνη ο Τζεμίλ Τουτζάι έχει προβάδισμα με 47,24% έναντι 37,85% του Χαμζά Νταγ. 

Kαι στην Άγκυρα προηγείται δήμαρχος της αντιπολίτευσης

Και στην Άγκυρα με καταμετρημένο το 27,87% των ψήφων, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Μανσούρ Γιαβάς, προπορεύεται με 58, 21% έναντι του υποψηφίου του Ερντογάν, Τουρντούκ Αλτινόκ στο 34,20%.

Ήττα Ερντογάν και στη Σμύρνη

Στη Σμύρνη, ιστορικό προπύργιο των Κεμαλιστών, με καταμετρημένο το 50,00% των ψήφων, ο υποψήφιος του CHP προηγείται με 48,00% έναντι του υποψηφίου του Ερντογάν με 37,16%.

«Πολύ χαρούμενος» δηλώνει ο Ιμάμογλου – Νίκη κήρυξε ο δήμαρχος της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, απερχόμενος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και υποψήφιος του CHP της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, δήλωσε «πολύ χαρούμενος» με τα αρχικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, με σχεδόν το 40% των ψήφων καταμετρημένο.

Παράλληλα ο δήμαρχος της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς, ο οποίος είναι επίσης υποψήφιος του CHP, κήρυξε τη νίκη του σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα, τα οποία δείχνουν ότι προηγείται του αντιπάλου του από το κυβερνών Κόμμα ΑΚ κατά σχεδόν 20%.

Πρώτη ενημέρωση: 19:41