Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Μειωμένη η συμμετοχή – Ο αριθμός των πολιτών που προσήλθαν στην κάλπη

Μειωμένη σε σχέση με τον α’ γύρο η συμμετοχή των φίλων και των μελών του ΠΑΣΟΚ στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου, ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα. 

Στις 19:30 ξεκίνησε η καταγραφή των πρώτων αποτελεσμάτων των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ από τα μικρότερα εκλογικά τμήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη, 212.269 πολίτες προσήλθαν στις κάλπες, χωρίς να υπολογίζονται οι Έλληνες του εξωτερικού. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου
EMAIL
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ
Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Ευχαριστούμε!
Η εγγραφή σου ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

Πότε αναμένουμε τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ

Μετά τις 20:30 αναμένονται τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ. 

Μειωμένη σε σχέση με τον α΄γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ ήταν η συμμετοχή των φίλων και των μελών στο Εξωτερικό. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ στην Αυστραλία, ο Νίκος Ανδρουλάκης βγαίνει πρώτος στο Σίδνεϊ και ο Χάρης Δούκας κατακτά την πρωτιά στη Μελβούρνη.

Συγκεκριμένα στο Σίδνεϊ ψήφισαν 47 άτομα. Ο κ. Ανδρουλάκης έλαβε 37 ψήφους και ο κ. Δούκας 9. Στη Μελβούρνη ψήφισαν 30 άτομα από 35 στον α’ γύρο. Ο Χάρης Δούκας έλαβε 22 ψήφους και ο Νίκος Ανδρουλάκης 8.

Το αποτέλεσμα της κάλπης που στήθηκε στο Λονδίνο για τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών ανέδειξε πρώτο σε ψήφους τον Νίκο Ανδρουλάκη με 71. Ο Χάρης Δούκας συγκέντρωσε 28 ψήφους, ενώ δύο ήταν τα άκυρα και δύο τα λευκά.

Στις Βρυξέλλες, συνολικά ψήφισαν 136 άτομα, με 129 ψηφοδέλτια να θεωρούνται έγκυρα: 78 ψήφισαν Νίκο Ανδρουλάκη και 51 Χάρη Δούκα.

Στο Βερολίνο ψήφισαν 59 άνθρωποι, έναντι των 100 που ψήφισαν στον α’ γύρο.