«Είμαι 59 ετών αλλά η βιολογική ηλικία μου είναι 21» – Γυναίκα ισχυρίζεται ότι καταφέρνει να δείχνει νεότερη χάρη σε ένα προϊόν ομορφιάς

Παρά το γεγονός ότι είναι σχεδόν 60 ετών, η Leslie Kenny έχει βιολογική ηλικία 21, σύμφωνα με ένα επιστημονικό τεστ. Μετά από ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε στα 39 της χρόνια, όταν της είπαν ότι μπορεί να της απομένουν πέντε υγιή χρόνια, η Leslie αποφάσισε να αναθεωρήσει τον τρόπο ζωής της.

Μετά την περιπέτεια με την υγεία της, η Leslie πέρασε δύο δεκαετίες ανακαλύπτοντας τα μυστικά για μια νεανική εμφάνιση ενώ παράλληλα έχει θέσει υπό έλεγχο τα τρία αυτοάνοσα νοσήματα από τα οποία πάσχει – λύκο, ρευματοειδή αρθρίτιδα και νόσο Hashimoto.

Παρά τις δυσκολίες, η Leslie κατάφερε να δείχνει νεότερη από την ηλικία της και έχει αποκαλύψει τα μυστικά της για να καταπολεμήσει τα σημάδια της γήρανσης χωρίς τη χρήση Botox.

Η Leslie υποστηρίζει ότι το face taping είναι μια “φανταστική” εναλλακτική λύση αντί για το Botox. «Περιλαμβάνει τη χρήση ειδικής ταινίας για την πρόληψη της κίνησης του προσώπου κατά τη διάρκεια του ύπνου και έτσι, την αποτροπή του σχηματισμού νέων ρυτίδων», είπε. Χρησιμοποιεί αυτό το προϊόν ομορφιάς κάθε βράδυ.

Οι 6 συνήθειες που βοηθούν την Leslie να δείχνει νεότερη από την ηλικία της

Εκτός από αυτό το προϊόν ομορφιάς που χρησιμοποιεί κάθε βράδυ, η Leslie ακολουθεί και κάποιες άλλες συνήθειες που συμβάλλουν στην νεανική της εμφάνιση:

Όταν διαγνώστηκε με αυτοάνοσα νοσήματα, έκανε αμέσως ένα τεστ για αλλεργίες το οποίο αποκάλυψε ότι είχε ευαισθησία στη γλουτένη και τα γαλακτοκομικά. Αμέσως έκοψε και τα δύο, μαζί με τη ζάχαρη και το αλκοόλ.

Η Leslie αποφεύγει επίσης τους υδατάνθρακες εκτός από τις γλυκοπατάτες και το λευκό ρύζι basmati που έχει μαγειρέψει και αφήσει να κρυώσει, το οποίο είναι πασπαλισμένο με λάδι καρύδας. «Τα ίδια τρόφιμα δεν θα προκαλέσουν αντίδραση σε όλους, οπότε είναι σημαντικό να ανακαλύψετε εάν έχετε οποιεσδήποτε ευαισθησίες», είπε η ίδια.

Η Leslie είπε ότι δεν υπάρχει μια «μονομερής» προσέγγιση στην υγεία, αλλά οι άνθρωποι πρέπει να ξεκινήσουν εξετάζοντας την αιτία της πρόωρης γήρανσης. «Συχνά, τα γκρίζα μαλλιά είναι ένας μεγάλος ορατός δείκτης του τι συμβαίνει στο εσωτερικό και η αιτία τους μπορεί να είναι διαφορετική για όλους. Παρά τις κοινές παρανοήσεις, τα γκρίζα μαλλιά δεν είναι δεδομένα».

Είπε ότι οι διατροφικές ελλείψεις όπως σε βιταμίνη D, βιταμίνη B12, σε σίδηρο ή σπερμιδίνη είναι μερικές από τις αιτίες. Άλλες αιτίες μπορεί να είναι προβλήματα του θυρεοειδούς όπως υποθυρεοειδισμός ή μείωση γλουταθειόνης που σχετίζεται με το στρες. «Πρέπει να εντοπίσετε την αιτία με μια λεπτομερή εξέταση αίματος για να λύσετε το πρόβλημα».

«Είμαι 59 και δεν έχω γκρίζα μαλλιά γιατί μπόρεσα να ισορροπήσω το διατροφικό μου προφίλ και να θέσω υπό έλεγχο τα προβλήματα του θυρεοειδούς μου», τόνισε η Leslie.

Η Leslie συχνά τρώει «τροφές πλούσιες σε κολλαγόνο», όπως ζωμό οστών και συμπληρώματα. Επιπλέον, λαμβάνει τέσσερις κουταλιές σούπας κολλαγόνο καθημερινά. Η δοσολογία του κολλαγόνου που πρέπει να λαμβάνεται ποικίλλει για κάθε άτομο ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες του. «Ενώ είμαι σίγουρη ότι έχετε ακούσει για το κολλαγόνο, μπορεί να μην γνωρίζετε για τη σπερμιδίνη», είπε η ίδια.

Η Leslie νηστεύει για περίπου 18 ώρες τις περισσότερες ημέρες, πίνοντας καφέ με ωμό κακάο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και κρέμα καρύδας για πρωινό, μεσημεριανό στις 13:00 και δείπνο στις 19:00. Καταναλώνει κυρίως φυτικά γεύματα, αλλά και λιπαρά ψάρια, αυγά και μικρές μερίδες «υψηλής ποιότητας» κρέας.

Μερικοί ειδικοί έχουν διαπιστώσει ότι η νηστεία μπορεί να προσθέσει στη διαδικασία κυτταρικής ανανέωσης του σώματος και να μειώσει τη χρόνια φλεγμονή, που συχνά συνδέεται με παχυσαρκία, διαβήτη τύπου 2 και καρδιακές παθήσεις.

Είναι η στάση ώμων (Sarvangasana) η αγαπημένη μέθοδος χαλάρωσης της Leslie;

Για να επιτύχετε αυτό, ανυψώστε τους γοφούς σας πάνω από την καρδιά σας και την καρδιά σας πάνω από το κεφάλι σας. Παρόλο που η Leslie το κάνει αυτό έξι φορές την ημέρα σε μια ειδική καρέκλα αντίστροφης στάσης, μπορείτε να επιτύχετε τη στάση της yoga χωρίς κανένα μηχάνημα.

Ωστόσο, δεν συνιστάται για άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση και αποφεύγει την καταπόνηση των καρπών ή των αγκώνων σας. Οι αρχάριοι μπορούν να ξεκουράσουν τα πόδια τους πάνω σε έναν τοίχο εάν χρειάζονται βοήθεια.

Η Leslie ξαπλώνει για ύπνο μία ή δύο ώρες ύπνο πριν από τα μεσάνυχτα για να μεγιστοποιήσει τα αναζωογονητικά του οφέλη του ύπνου. Στοχεύει να κοιμάται επτά ώρες τη νύχτα συνολικά. Οι ειδικοί λένε ότι οι ώρες μεταξύ 10μμ και 2πμ είναι κρίσιμες για τον μη REM (γρήγορη κίνηση των ματιών) ύπνο, όταν το σώμα επιδιορθώνει τους ιστούς και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η Leslie δήλωσε: «Για να μειωθεί η φλεγμονή [η αύξηση των επιπέδων των φλεγμονωδών δεικτών που σχετίζεται με τη γήρανση], είναι απαραίτητο να εξασφαλίζετε έναν καλό νυχτερινό ύπνο».