«Είμαι ειδικός στον καθαρισμό και αυτό είναι το κόλπο για να πλύνετε τα μπουκάλια νερού» – Η οικολογική λύση με 3 υλικά

Μια ειδικός στον καθαρισμό μοιράστηκε μια συμβουλή για όποιον θέλει να καθαρίσει σε βάθος τα μπουκάλια νερού, χωρίς τη χρήση χημικών προϊόντων.

Το απλό κόλπο για να καθαρίσετε τα μπουκάλια νερού, σύμφωνα με ειδικό

Η Laura de Barra, συγγραφέας του Gaff Goddess και αρκετών άλλων βιβλίων, εξήγησε έναν αποτελεσματικό τρόπο για να καθαρίσετε τα μπουκάλια νερού.

Σε ένα βίντεο που ανέβασε στα social media, είπε ότι εάν διαθέτετε μεταλλικό μπουκάλι νερού, θα πρέπει να το ξεπλένετε κάθε πρωί ή δύο φορές την ημέρα. Όταν όμως πρόκειται για βαθύ καθαρισμό, η Laura λέει ότι υπάρχει ένα βασικό προϊόν που μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τη δουλειά αυτή.

Η ειδικός στον καθαρισμό περιέγραψε το κόλπο της ως έναν “οικολογικό” τρόπο για να καθαρίσετε τα μπουκάλια νερού. Συνέστησε να αποφύγετε τις βούρτσες πλυσίματος με σφουγγάρια προσαρτημένα σε αυτές, καθώς μπορούν να «απελευθερώσουν μικροπλαστικά» μέσα στο μπουκάλι. Σύμφωνα με την Laura για να καθαρίσετε τα μπουκάλια νερού θα χρειαστείτε:

Πλύσιμο μπουκαλιών με ρύζι και σαπούνι: Ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος καθαρισμού

«Θα το έκανα αυτό μάλλον μία φορά την εβδομάδα, είναι εξαιρετικά γρήγορο και εύκολο. Απλώς πάρτε οποιοδήποτε ρύζι, αλλά όχι αυτά που είναι ήδη λίγο ψημένα στο πουγκί, θέλετε το σκληρό ρύζι», λέει η ειδικός. «Το καθαρίζω λίγο πρώτα για να βεβαιωθώ ότι το ρύζι είναι ωραίο και καθαρό πριν το βάλω μέσα. Στη συνέχεια το ρίχνω στο κάτω μέρος του μπουκαλιού μαζί με κρύο νερό – δεν θέλετε ζεστό νερό για αυτό το μέρος γιατί θα βράσει το ρύζι και θα μαλακώσει».

Προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα νερού στο μπουκάλι, η Laura ρίχνει επίσης μια μικρή ποσότητα υγρού πιάτων. Τοποθετώντας ξανά το καπάκι στο μπουκάλι, αρχίζει να ανακινεί το μπουκάλι γύρω-γύρω. «Αυτό θα ξύσει κυριολεκτικά τη βρωμιά μέσα στο μπουκάλι, αλλά δεν είναι αρκετά σκληρό για να το καταστρέψει. Εάν απλώς μετακινήσετε το ρύζι μέσα στο μπουκάλι, θα πετύχετε ένα καλό τρίψιμο».

«Όσο πιο βρώμικο είναι το μπουκάλι, τόσο περισσότερο χρόνο πρέπει να αφιερώσετε σε αυτή τη διαδικασία και να ξεπλύνετε το υγρό πιάτων με ζεστό νερό. Αυτό θα κάνει το μπουκάλι σας ωραίο και καθαρό».

Τα σχόλια στο διαδίκτυο για κόλπο καθαρισμού των μπουκαλιών νερού

Οι λάτρεις του καθαρισμού ευχαρίστησαν την Laura για το απλό κόλπο με το μπουκάλι νερού, με μερικούς να ορκίζονται στο tip. Άλλοι πρότειναν μερικά κόλπα για να εξοικονομήσουν χρήματα.

Ο χρήστης @jbaz999 είπε: «Ειλικρινά το πρώτο hack που έχω δει που είναι πολύ έξυπνο και χρήσιμο». Ο Rainier Jacobs είπε: «Αντί για ρύζι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλάτι. Χρησιμοποιώ σαπούνι, αλάτι και ξύδι».

Η Laura εξηγεί περαιτέρω ότι για να αποφύγει την απόφραξη της αποχέτευσης του νεροχύτη, χρησιμοποιεί ένα κόσκινο για να μαζέψει τυχόν περίσσεια. Αυτό μπορεί στη συνέχεια να πεταχτεί στον κάδο απορριμμάτων.