Σύμφωνα με το εξιτήριο που επικαλέστηκε ο Δήμαρχος, το παιδί δεν είχε κατάγματα στο κεφάλι, αλλά εκδορές… Από τον έλεγχο του Δήμου μέχρι το ατύχημα, πιθανολογείται ότι προέκυψε βανδαλισμός, που είχε ως αποτέλεσμα την αποκόλληση της πόρτας

Για το θέμα που απασχόλησε τόσο την τοπική κοινωνία, όσο και το πανελλήνιο, σχετικά με το ατύχημα που είχε πριν λίγες ημέρες ένα παιδάκι 18 μηνών σε παιδική χαρά του Αγίου Ανδρέα Χιλής, ζήτησε ενημέρωση από τη δημοτική αρχή ο επικεφαλής της παράταξης «Αρχή» Σταύρος Σταυράκογλου, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το απόγευμα της Τετάρτης.

Απαντώντας, ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης σημείωσε αρχικά πως θα ήταν σωστό το σώμα να σεβαστεί τη διερεύνηση της υπόθεσης από τις αρμόδιες αρχές και να μην αναφερθούν πολλές λεπτομέρειες στην παρούσα φάση.

Επικαλούμενος το εξιτήριο από το νοσοκομείο, ο κ. Ζαμπούκης επεσήμανε πως το παιδάκι δεν είχε κατάγματα, αλλά εκδορές, ενώ η νοσηλεία του δεν κρίθηκε αναγκαία λόγω καταγμάτων, αλλά εξαιτίας κάποιων ανεβασμένων δεικτών που προέκυψαν από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε. Όπως είπε, αφού καταγραφούν όλα τα στοιχεία από την Εισαγγελία, θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση για όλες τις πτυχές της υπόθεσης.

Σχετικά με την κριτική που δέχθηκε η δημοτική αρχή αναφορικά με την απευθείας ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη/εξειδικευμένο πιστοποιητή, για διενέργεια ελέγχων στις παιδικές χαρές του Δήμου, ο Δήμαρχος σημείωσε πως η απόφαση μπορεί να πάρθηκε 2 μέρες μετά το ατύχημα από τη Δημοτική Επιτροπή, ωστόσο η ημερήσια διάταξη των θεμάτων της συνεδρίασης και ο προγραμματισμός της, είχαν οριστεί μέρες πριν από το ατύχημα, ενώ και η σχετική μελέτη είχε εκπονηθεί πριν από αρκετό καιρό. Παράλληλα, τόνισε πως η απευθείας ανάθεση επιλέχθηκε ως διαδικασία προκειμένου να γίνουν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι το συντομότερο δυνατό, για να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια των παιδιών, καθώς μέσω διαγωνισμού θα προέκυπταν ίσως και πολύμηνες καθυστερήσεις.

Ο κ. Σταυράκογλου ρώτησε για το πώς γινόταν η συντήρηση των παιδικών χαρών όλο το προηγούμενο διάστημα, με τον κ. Ζαμπούκη να απαντά πως το 1ο δεκαήμερο κάθε μήνα γίνεται οπτικός έλεγχος από συνεργείο του Δήμου για τη διαπίστωση προβλημάτων και βλαβών, κι όπου δεν χρειάζεται συντήρηση από πιστοποιημένο προσωπικό, τότε γίνονται βελτιωτικές παρεμβάσεις από την τεχνική υπηρεσία.

Στη συγκεκριμένη παιδική χαρά, όπως ανέφερε, είχε γίνει έλεγχος στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη, όπου δεν διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα στην πόρτα. Όπως εκτίμησε ο Δήμαρχος, μέσα στις μέρες που μεσολάβησαν από τον έλεγχο ως το ατύχημα, προφανώς υπήρξε κάποιος βανδαλισμός που είχε ως αποτέλεσμα να αποκολληθεί η πόρτα.

Ο επικεφαλής της «Αρχής» σημείωσε ότι δεν μπορεί να πιθανολογούμε για το τι συνέβη, αφού θα προκύψει από την έρευνα αν τελικώς υπήρξε βανδαλισμός ή αμέλεια.

You missed