Το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τελεσθείσα κατά συναυτουργία αντιμετωπίζουν τα δύο αδέλφια που ομολόγησαν τη δολοφονική επίθεση σε βάρος συγγενικού τους προσώπου στην Κυψέλη.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας με βάση τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία.

Οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή ανηλίκων προκειμένου να απολογηθούν.

Αντιμέτωποι όμως με ποινικές ευθύνες βρίσκονται και οι γονείς των κατηγορουμένων, οι οποίοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αυτόφωρο για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Η δίκη τους ωστόσο αναβλήθηκε για τις 10 Οκτωβρίου. Οι γονείς αφέθηκαν ελεύθεροι. Τα δύο αδέλφια πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή.

Η στιγμή της δολοφονίας στην Κυψέλη, έχει καταγραφεί σε βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο φαίνονται οι δύο δράστες να έχουν έντονο διαπληκτισμό με το θύμα, μερικές στιγμές πριν από το έγκλημα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Δευτέρας στην Κυψέλη. Ο άνδρας εντοπίστηκε αιμόφυρτος με τραύματα από μαχαίρι στον λαιμό του, στη συμβολή των οδών Χανίων και Πατησίων.

Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με το οποίο ο τραυματίας -με καταγωγή από την Αλβανία- διακομίστηκε στον «Ευαγγελισμό», όπου και κατέληξε.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ωστόσο περίπου μια ώρα αργότερα εμφανίστηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης δύο αδέρφια, 17 και 19 ετών, αλβανικής καταγωγής επίσης που ισχυρίστηκαν ότι ήταν οι δράστες της φονικής επίθεσης στην Κυψέλη.

Ο 17χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι αυτός ήταν που τραυμάτισε θανάσιμα τον 28χρονο ενώ ο 19χρονος ότι ήταν συνεργός.