Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΘ στην οδό Παπαναστασίου πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του οργανισμού, με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα ατυχήματα και δυστυχήματα που σημειώθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με τελευταίο τη σύγκρουση δύο λεωφορείων την περασμένη Τετάρτη στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή, που είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό πέντε ατόμων.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της παράταξης ΔΑΣ ΟΑΣΘ, οι εργαζόμενοι κρατώντας πανό εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται κάποια λεωφορεία τα οποία προμηθεύτηκε ο Οργανισμός με leasing και ζήτησαν μέτρα για την προστασία των ίδιων, αλλά και του επιβατικού κοινού.
Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του ο Νικήτας Τσαρίδης, μέλος του ΔΣ του συνδικάτου εργαζομένων, έχουν υποστεί μετατροπές, προκειμένου να μπορούν να κυκλοφορούν στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα οι τεχνικοί να μη μπορούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες. «Τα μεταχειρισμένα λεωφορεία της εταιρείας leasing έχουν πάρα πολλά προβλήματα τα οποία δεν μπορούν καν να εντοπιστούν από το προσωπικό. Εμείς ζητάμε όσα λεωφορεία δεν μπορούν να επισκευαστούν να αποσυρθούν από την κυκλοφορία», τόνισε και πρόσθεσε πως δεν πρέπει να επιμεριστεί καμία ευθύνη στους τεχνικούς και στους οδηγούς για τα ατυχήματα.

Οι εργαζόμενοι συνομίλησαν με τον υφυπουργό Μεταφορών, Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος είχε την ίδια ώρα συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ. Ανέφεραν στον υπουργό ότι υπάρχουν τουλάχιστον πέντε εξίσου προβληματικά λεωφορεία,  με τον κ. Οικονόμου να τους απαντά ότι το ζήτημα θα εξεταστεί.